Gemakkelijk games maken met Game Maker

0
1516
blog placeholder

Game Maker

Game Maker is een programma waar je gemakkelijk games mee kunt maken via D&D(Drag en Drop) als je dat goed onder controle hebt kan je de ingebouwde programmeertaal GML gaan leren. GML is een programmeertaal die gebaseerd is op C++(C++ is een professionele programmeertaal)

Leren

Voor game maker zijn een aantal boeken uit die je door het programma leiden van beginner tot gevorderden, Bijvoorbeeld het boek: Leer Jezelf Makkelijk Games Ontwerpen Met Game Maker van Mark Overmars.
Dit boek heb ik zelf thuis liggen en hierin word alles heel goed uitgelegd en je leert hier ook al een begin in GML.
Als je heel goed bent in Game Maker en je wilt verder leren over games programmeren dan kun je een boek gaan zoeken over games programmeren met C++(De meeste of eigenlijk alle boeken zijn Engels)

Game Maker is van de Engelse maker YoyoGames en is opgericht door een Nederlandse maker en daarom heeft Nederland een heel groot forum over Game Maker waar nog meer te leren valt van andere Game Maker gebruikers.

Cursus Game Maker

www.gamemakercursus.com: Deze cursussen zijn voor jongeren bedoeld om te leren games maken met Game Maker, Je kunt op de site contact met ze opnemen om je in te schrijven voor een cursus.

C++ boeken

Er zijn heel veel boeken over C++ maar wat is de beste: Beginning C++ Game Programming(Engels) bij bol.com kan je dit boek goedkoop kopen. Dit is een goed boek om mee te beginnen, maar na dit boek kan je nog niet echt leuke spellen maken. Voor het begin in C++ is dit een informatief boek.

C++ ROC

Op het ROC kan je de programmeertaal C++ leren en als je al goed bent met de programmeertaal van Game Maker dan word de opleiding een stuk makkelijker.

De gratis versie

Met de Game Maker gratis editie kan je veel maken als je beginner bent. Als je gevorderd bent met Game Maker is het verstandig de pro versie te kopen voor meer mogelijkheden, zoals 3d en multiplayer(Eenmalig bedrag voor de pro versie)

De pro versie

Met de pro versie kan je speciale effecten toepassen zoals ontploffingen enzo, Je hebt de mogelijkheid om multiplayer games te maken en games in 3d te maken wat soms best wel mooi kan zijn.

Grote games met C++

Een grote game wat met C++ is gemaakt is bijvoorbeeld: Call Of Duty en Grand Theft Auto. Met C++ heb je veel meer mogelijkheden dan Game Maker daarom zijn alle grote games gemaakt met C++.

Top spel in Nederland ontwikkeld

Dit is ook wel leuk om even te vertellen, Killzone is het grootste spel ooit gemaakt in Nederland met miljoenen spelers wereldwijd. Killzone is ontwikkeld door het bedrijf Guerrilla Games.
Het bedrijf staat in Amsterdam, als je in de game programmering gaat werken is dit een heel mooi bedrijf!

Conclusie
Wat mijn conclusie is, Is dat het heel goed is om op jonge leeftijd te beginnen met Game maker en als je al wat ouder bent gelijk te beginnen met C++(Dat begrijp je dan gemakkelijker). Game Maker is een heel goed, leuk en leerzaam programma om games mee te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here