Houd je huis knus deze winter!

0
459
houtkachel

De winterperiode staat voor gezellige avonden, warme chocomelk en dikke dekens. Tijdens deze koude dagen is ons huis dé plek van warmte en rust. Met enkele slimme tips kan je je huis goed verwarmen tijdens de wintermaanden, en zo die gezellige sfeer creëren waar je naar verlangt.

Efficiënt verwarmen met een houtkachel

Een houtkachel is een bron van warmte én het voegt een vleugje rustieke charme toe aan je huis. Het knetterende geluid van brandend hout en de vlammen brengen een unieke sfeer in elke ruimte. Overweeg een houtkachel als centraal element in je woonkamer. De verspreide warmte geeft een gezellige sfeer, en je bespaart ook op je energierekening. Zeker wanneer je gebruik maakt van duurzaam hout. 

Verwarm in stijl met inbouwcasettes

Een andere mogelijkheid om je huis te verwarmen is een inbouwcasette. Dit is een moderne, strakke haard die naadloos geïntegreerd kan worden in je interieur. Je geniet dus niet alleen van de warmte, maar ook van de eigentijdse esthetiek. Het vormt het middelpunt van de  ruimte en kan zelfs aangepast worden aan de stijl van je interieur, of je nu van klassiek, minimalistisch of strak houdt.

Houdt de warmte binnen 

Naast je huis verwarmen, is het ook belangrijk om de warmte binnen te houden. Investeer dus in goede isolatie voor je ramen en deuren. Controleer op kieren en dicht ze indien nodig zodat de warmte niet kan ontsnappen. Een goed geïsoleerd huis behoudt niet alleen de warmte, maar vermindert ook je energieverbruik, wat goed is voor het milieu én ook voor je portemonnee.

Duurzaam verwarmen

Naast de traditionele methoden van verwarmen, kan je ook gebruikmaken van een warmtepomp als milieuvriendelijke keuze. Hiermee haal je warmte uit de omgeving en zet je deze om in energie voor je huis. 

Voeg warmte toe aan je inrichting

Een andere manier om warmte toe te voegen aan je huis is door gebruik te maken van zachte stoffen. Denk bijvoorbeeld aan dikke gordijnen, zachte tapijten en pluizige kussens. Deze zorgen voor een gezellige uitstraling, en voelen ook heel zacht en warm aan. Kies voor warme kleuren zoals diep rood, goud of donkerbruin om echt een warme sfeer in je interieur te bekomen.

Een warme thuis

Je huis verwarmen, gaat over meer dan alleen de temperatuur aanpassen. Het gaat ook over een gezellige sfeer creëren, bijvoorbeeld met een (klassieke) kachel, goede isolatie en de juiste decoratieve keuzes waarmee je van je huis een plek maakt waar je kan genieten van de wintermaanden.