Hulp bij je administratie 

0
471
vrouw die administratie doet

Je eigen zaak staat eindelijk helemaal op punt. Het zelfstandige leven lacht je toe. Of je nu freelance redacteur bent, je eigen concept store uitbaat of bijles geeft: je hebt eindelijk van je passie je beroep gemaakt. Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn. De administratieve rompslomp die bij je eigen zaak komt kijken, vergt een berg werk. Doe je alles zelf of kies je ervoor om je administratie uit te besteden? Lees dit artikel en maak snel je beslissing. 

Grote last 

Zelfstandig zijn, lijkt heel fijn, want je bent je eigen baas en volgt je eigen regels. Maar altijd doen waar je zin in hebt? Dat is helaas te mooi om waar te zijn. De administratieve rompslomp van je boekhouding, je verzekeringen en je eventuele personeelsadministratie is niet te onderschatten. Wat moet ik allemaal doen? Wanneer moet ik het in orde brengen? Wie moet ik contacteren? Help! Het is erg tijdrovend waardoor je minder tijd hebt om je met je core business bezig te houden. 

Ontzorgen  

Als je zelf stipt en ordelijk bent en op regelmatige én vaste tijdstippen je administratie bijwerkt, zal het zeker wel lukken om je administratie zelf bij te houden. Cruciale tip: zorg ervoor dat de stapel niet te groot wordt, zodat je geen fouten of onzorgvuldigheden begaat wanneer je in tijdnood komt. Blijft het echter een grote zorg, weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen of slorpt dat werk heel je weekend op? Dan zou ik toch administratieve ondersteuning zoeken. Het bespaart je een pak werk. In het weekend zal je weer meer tijd hebben voor quality time met familie en vrienden. En dat is goed voor je humeur!

Professionele hulp 

Als je een beroep doet op een administratiekantoor, kan dat je werk op verschillende manieren verlichten. Elke expert heeft zijn eigen expertise en kan jou bijstaan waar nodig. Heb je bijvoorbeeld iemand nodig die al je personeelsvragen beantwoordt en de payroll verzorgt? Of vind je dat net zelf leuk en wil je liever iemand die je helpt bij je facturaties en BTW? Een administratiekantoor kan bijspringen op maat. Zelfs een paar uurtjes per week kunnen voor jou hemel en aarde verschil betekenen.  

Conclusie 

Een vast administratiekantoor onder de arm nemen, heeft dus een hoop voordelen: tijdwinst, ontzorgen en een antwoord op al je vragen.  Uiteraard hangt daar wel een prijskaartje aan vast. Mijn advies? Vraag sowieso eens een offerte op. De kosten zullen in de meeste gevallen meevallen en ondertussen kan jij je meer focussen op wat je het liefste doet.