Raambekleding: dokter Anthoinette en het inbetweenvirus

0
1170
blog placeholder

Dokter Anthoinette en het inbetweenvirus
 
Over smaak valt niet te twisten. Ook niet over de smaak van de buurvrouw, want die werkt zo vreselijk aanstekelijk dat we vaak helaas niets liever doen dan kopiëren. Jaren geleden was er het interieurvirus “rolgordijnen-met-schulprand-en-messing-roede”; tegenwoordig is iedereen aan de inbetweens. Voor hen die nog niet zijn bereikt door de epidemie: ik heb het over een hoogwaardige textiele raambekleding die semi- transparant is geweven, een prachtige mutatie van een gordijn met vitrage.

Coconvilla van Vicrone

De incubatietijd van het inbetweenvirus is een week of drie, vier; vanaf het bezoek aan de buurvrouw totdat ze geconfectioneerd en al voor je raam hangen en zich in al hun schoonheid voor je ontvouwen. Waarschuw je vriendinnen want overdag is het besmettingsgevaar het grootst!
Dat halftransparante heeft zo z’n voor-en nadelen. Overdag kun je de inbetweens sluiten en er toch lekker zelf door naar buiten kijken .
Helaas zijn savonds, bij helder lamplicht en  tot vermaak van fietsers, wandelaars en natuurlijk de buurvrouw, de rollen omgedraaid en blijven slechts details van onze woonomstandigheden voor het oog verborgen.

Aldus is het van belang dat ik u nu een trucje aan de hand doe, want vaccineren tegen het inbetweenvirus is onmogelijk.
Komt-ie: beperk de inkijk door ofwel in de vensterbank, ofwel direct achter de inbetween aan de binnenkant van je woonkamer, verlichting te plaatsen. Strijklicht heet het toverwoord van lamp of spot dat voor een ondoordringbaar lichtgordijntje zorgt. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan is de beste remedie: jezelf blijven en niet teveel bij de buurvrouw kijken.
 
Wil je haar echter juist de loef afsteken, ga dan voor de nieuwelingen op het gebied van raambekledingen, maar pas op voor de kettingreactie die dit kan veroorzaken!

Als voorbeeld noem ik hier de nieuwe combinatie van gordijn, inbetween en lamel. Knappe koppen uit het Oosten van ons landje hebben deze vernuftige symbiose ontwikkeld en het gedoopt met de naam COCONVILLA.

Bij de Coconvilla sluit de inbetween als het ware met overmaat rondom een aantal verticale jaloezieën (lamellen). Resultaat: overdag een prachtig strak geplooide, transparante inbetween, en ’s avonds in een handomdraai een volmaakt gesloten en ondoorzichtige raambekleding. Niks doorkijk dus!

Omdat de kunststof lamellen in de stof schuiven, is de inbetween eenvoudig te verwijderen.Dat is een pluspunt voor ons propere laaglandbewoners, want we houden ervan om alles te wassen – dit ondanks alle hevige protesten van leveranciers en interieurontwerpers.
 

Parametre van Sunway

Ook bij Sunway, het zusje van Hunter Douglas,  is een spectaculaire nieuwe telg geboren in de raambekleding -familie: de PARAMETRE .

Dit product is een prachtige, driedimensionale mutant van de niet meer weg te denken Duette; en is dus zowel op – en neer te laten, als ergens in het midden van het raam te hangen.

Door het driedimensionaal gestanste patroon vormt het een uitgesproken decoratieve aanblik waarvoor vooral de modernisten onder ons warm zullen lopen. De Parametre is goed te combineren met de Duette: overdag de semi transparante Parametre; ‘savonds de ondoorzichtige Duette.

Alweer geen inkijk – wat worden we weer happy people!
Moet je alsnog in quarantaine: geen nood, want deze aanstekelijk inspirerende noviteit is ook uitstekend als roomdivider toe te passen . Voor de rest is het oppassen geblazen want er zijn veel dragers onder ons van latente interieur- virussen…. Dus mocht u om een consult of visite verlegen zitten: ik houd mij van harte aanbevolen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here