Ontslag aangekondigd door uw werkgever? Let hier op:

0
2403
ontslag krijgen

Werkgever vraagt om akkoord op ontslag

Veel werkgevers gebruiken tactieken om werknemers te overdonderen na hun ontslag. Ze vragen hen bijvoorbeeld akkoord te gaan met het ontslag. Let hiermee enorm op, want wanneer je met je ontslag akkoord gaat, betekent dat een ontslag met wederzijds goedvinden. Dit beperkt je rechten ten aanzien van hulp en uitkeringen na het ontslag!

Het is belangrijk om je ontslag schriftelijk te laten aankondigen door je werkgever. Zorg dat alle voorstellen vanuit het bedrijf zwart op wit worden vastgelegd.

Maak direct bezwaar tegen je ontslag!

Geef in een aangetekende brief aan je werkgever direct bezwaar tegen je ontslag. Geef aan dat je je niet in de beslissing kunt vinden. Maak altijd duidelijk dat je je niet bij de
beslissing van het bedrijf neerlegt, dit versterkt je positie bij een eventuele
procedure.

Zoek professionele hulp!

Je maakt ontslagen niet dagelijks mee, en dat maakt je kwetsbaar in een ontslagsituatie. Het is daarom raadzaam om professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld door een arbeidsrechtsadvocaat, of je rechtsbijstandverzekeraar. Voor deze mensen is ontslag namelijk wel dagelijkse kost, en zij kunnen je dan vaak goed adviseren over je rechten en plichten bij ontslag.

Vaak kun je voor informatie en hulp ook terecht bij een vakbond, mits ja daar natuurlijk lid van bent.

Schrijf jezelf zo snel mogelijk in bij het UWV Werkbedrijf

Wanneer het ontslag doorgaat, zorg dan dat je je direct op de eerste dag na werkloosheid bij het UWV Werkbedrijf inschrijft. Je geeft dan aan dat je beschikbaar bent voor een nieuwe job. Het is belangrijk deze inschrijving meteen na je ontslag te regelen in verband met het verkrijgen van een WW-uitkering.

Nuttige informatie over ontslag:

Veel belangrijke tips en onmisbare informatie over het
ontslag vind je op ontslaghulp.com. Ontslaghulp.com is een
informatieverzamelsite over ontslag en ontslagrecht in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here