Get Paid To

0
1170
blog placeholder

Het belangrijkste onderdeel van de spaarsystemen zijn de advertenties. Zonder de advertenties zouden zulke spaarsystemen niet bestaan. De advertenties zijn de inkomsten bron. Dat klinkt lastig maar het is erg simpel.
Er is een bedrijf dat graag wil gaan promoten. Het is hun bedoeling om elke week een nieuwsbrief rond te gaan sturen. Helaas hebben ze geen goed lopende website waarop de mensen zich komen aanmelden. Om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken met de nieuwsbrief zoeken ze uit wat het meeste effect heeft. Ze zouden bijvoorbeeld een grote advertentie in de Telegraaf kunnen zetten. Er zijn veel mensen in hun doelgroep die de telegraaf lezen. Als ze dan een prijzenpakket aanbieden aan een willekeurig persoon dat zich op een willekeurig moment inschrijft komen er misschien wel wat aanmeldingen. Ze komen erachter dat dit niet werkt. Als de mensen de computer hebben aangedaan zijn ze de advertentie alweer vergeten. Ze hebben dus door dat ze op internet moeten adverteren. Het bedrijf dacht om een banner te zetten op een bekende site in hun doelgroep. De site heeft veel bezoekers en zijn het ermee eens een banner te plaatsen. Het bedrijf betaalt een vast bedrag dat vooraf vastgesteld is. Ondanks dat er veel bezoekers op de website komen zijn er maar weinig mensen die zich aanmelden. Toch zijn ze een hoop geld kwijt. Nu komen ze op het idee om naar een spaarsysteem-website te stappen. Ze vertellen de webmaster van het hele probleem waarop hij een ideaal voorstel heeft. Hij stelt het bedrijf voor om voor een vast bedrag per aangebracht lid te betalen. Doordat de leden van de spaarsysteem-website betaald krijgen om zich aan te melden heeft het bedrijf erg snel veel nieuwe leden voor hun nieuwsbrief. Er zijn ook leden die zich niet aanmelden, maar daar betalen ze ook niet voor! Dit is dus ideaal reclame maken.

GPT

Dit systeem wordt GetPaidTo genoemd. Vertaald in het Nederlands is dat ‘Betaalt krijgen om’. We gebruiken in ons lage landje vooral de term GPT en GetPaidTo. Er zijn meerdere soorten systemen. Wel komt het allemaal op hetzelfde principe neer: een adverteerder betaalt voor handelingen van gebruikers. Zulke handelingen kunnen aanmeldingen zijn voor nieuwsbrieven, zoals hierboven beschreven, maar ook voor het klikken op een advertentie of het aankopen van producten kun je betaalt krijgen. Het aanmelden bij nieuwsbrieven of een brochure aanvraag wordt een ‘lead’ genoemd. De adverteerder betaalt per emailadres of per brochure aan de beheerder van de GPT site. De GPT beheerder zorgt dat u een deel daarvan krijgt. Het klikken op een advertentie heten kliks. Dan betaalt de adverteerder per klik op de advertentie. Het aankopen van een product via een advertentie heet een affiliate. De adverteerder betaalt dan per aankoop. 

Het ontstaan van…

Op basis van dit advertentie systeem zijn er webmasters begonnen met het ontwikkelen van spaarsystemen. Het is lastig en duur om een goed werkend systeem te krijgen. Dat komt omdat het waterdicht moet zijn. Het zou niet prettig zijn als je leden zo vaak als ze willen op een (kliks)advertentie konden klikken. Daar schiet de adverteerder niets mee op. Toen deze systemen goed en veilig waren schoten de spaarsysteem-websites uit de grond. Daar zaten websites bij die nu nog steeds lopen. Maar ook waren er veel webmasters die als ze een leuk saldo hadden de website offline gooiden. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de betrouwbaarheid van de site.

Referrals

Het Engelstalige werkwoord ‘to refer’ betekent in het Nederlands: doorverwijzen. Een GPT site betaalt meestal veel geld voor het doorverwijzen van hun site. U kunt een mail sturen waarmee u een ander persoon op de hoogte stelt van de GPT site. Als die persoon zich aanmeldt krijgt u een vergoeding. Dit verschilt per GPT site. De één betaalt een percentage van het verdiende geld van het aangemelde lid, de ander betaalt u een geldbedrag. Het geldbedrag verschilt ook per site. Meestal ligt dat rond de €1,50. Dat is een relatief hoog bedrag. Het geld dat u met het invullen van enquêtes en klikken op banners verdiend is minder. Als u dus meerdere mensen aanmeldt verdiend u snel geld.

Wanneer is een GetPaid aanbieder betrouwbaar?

Omdat er ook veel oplichters tussen de GetPaidTo sites zaten/zitten is het belangrijk de onbetrouwbare site te kunnen herkennen. Voordat u zich bij een GetPaidTo site aanmeldt is het verstandig om even wat onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld naar de datum van oprichting. Meestal staat er onderaan de site de copyright weergegeven. Daar staat een jaartal bij. Verder is het verstandig om even in een bekende zoekmachine te zoeken op de naam van de GPT site. Als de site daar zelf laag scoort is het al minder betrouwbaar. Wanneer u dan ook nog negatieve reacties over de site leest weet u dat het niet verstandig is om u daar aan te melden. Verder kunt u ook een aantal persoonsgegevens van de eigenaar vinden. Dit kan op www.sidn.nl. SIDN is de afkorting van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Zij verzorgen alle registratie van de .nl domeinnamen. De gegevens van de persoon die de domeinnaam heeft geregistreerd kunt u opvragen. Als u op de website bent kunt u rechtsonder een domein invullen en op enter drukken. U komt dan op een pagina waar de status van de domeinnaam wordt weergegeven. Voor het invoerveld staat een checkbox genaamd ‘Uitgebreid’ die u aan moet vinken. Nadat u weer op enter heeft gedrukt krijgt u allerlei informatie. Bij houder kunt u de gegevens van de webmaster vinden. Soms is de domeinnaam geregistreerd op de naam van het hostingbedrijf (bedrijf waar de website staat). Bij ‘administratief contact persoon’ vindt u soms dezelfde gegevens als bij de ‘houder’ informatie. Alleen staat daar meestal een telefoonnummer bij. Daarop kunt u de webmaster bereiken als de gegevens bij ‘houder’ en ‘administratief contact persoon’ hetzelfde zijn. Ook kunt u nog bij ‘Datum registratie’ kijken. Daar vind u de datum toen de domeinnaam werd geregistreerd. Dat kan ook wat over de leeftijd van de website zeggen. ‘Datum registratie’ is de datum toen de domeinnaam voor het eerst geregistreerd werd. Die kan dus nooit veranderen. ‘Datum laatste wijziging’ is de datum dat er iets aan de domeinnaam is veranderd bij SIDN. Dat kan een verhuizing van hostingbedrijf zijn, maar ook een opzegging of een registratie van de domeinnaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here