Drie tips om efficiënt thuis te werken

0
633
effectief thuis werken

Sinds Corona is thuiswerken steeds normaler geworden. Geen reistijd en je eigen tijd indelen. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Toch kan het een uitdaging zijn om productief aan de slag te gaan omdat je snel afgeleid kan worden door invloeden van binnenuit. In dit blog hebben wij een aantal handige tips verzameld zodat jij lekker productief aan de slag kan gaan. 

Apparatuur

Wanneer je thuis aan de slag gaat, is het handig om te beschikken over een goede werktelefoon. Een telefoon is handig om je werkmail te beantwoorden, je agenda in te zien en de sociale mediakanalen van het bedrijf te beheren. Om de beste mobiele provider voor jou te kiezen, kan je het beste eerst kijken wat je nodig hebt. Je kan kiezen voor een mobiel abonnement met telefoon of je kan providers met sim only vergelijken. Hier betaal je alleen voor je abonnement en ben je vaak goedkoper uit. Wanneer je een zakelijk nummer hebt gekregen, zorg dan dat je deze alleen geeft aan collega’s. Zo gebruik je de telefoon alleen voor zaken op de werkvloer en kan je privé en zakelijk goed scheiden. Ook een laptop is erg belangrijk wanneer je thuis aan de slag wilt gaan. Zorg ook dat deze laptop beschikt over een camera zodat je gemakkelijk afspraken online kan voeren door gebruik te maken van videobellen.

Bereikbaarheid

Maak met je werkgever duidelijke afspraken over wanneer je bereikbaar bent. Het kan handig zijn wanneer je buiten kantoortijden bereikbaar bent. Vraag aan je werknemer wat zijn of haar verwachtingen zijn en spreek ook je eigen voorkeuren uit. Zorg ook voor een duidelijk ingesproken voicemail. Wanneer je niet kan opnemen doordat je in een vergadering zit of geen tijd hebt, is het handig wanneer je kan terugbellen wanneer het wel uitkomt. Ook kan je in deze voicemail vermelden dat ze altijd een sms, WhatsApp berichtje of een mail kunnen sturen. Zorg ook dat je de afsluiting van jouw dag goed doorneemt met je werkgever. Zo kan je de avond ingaan zonder bezig te zijn met werk.

De juiste werkplek

Misschien heb je een lege kamer waar je een bureau kan plaatsen en aan de slag kan, of moet je het met de keukentafel doen. Waar je ook werkt, het is verstandig om te werken in een opgeruimde omgeving. Dit zorgt voor minimale afleiding en voor structuur thuis. Zorg ook voor een goede koptelefoon wanneer je jezelf even wilt afzonderen of wanneer je een online vergadering hebt. Op deze manier kun je je beter concentreren. Wanneer je veel zit achter een scherm is een goede bureaustoel erg belangrijk. Zorg dat deze in hoogte verstelbaar is en dat de armsteunen zorgen voor een goede zithouding. Ook de rugleuning is erg belangrijk. Bestel dus niet zomaar een bureaustoel maar test deze van tevoren. Een extra computerscherm met toetsenbord en muis kan gemakkelijk zijn wanneer je veel zaken moet uitzoeken.