Consumptieve kredieten

0
1072
blog placeholder

 

Verschillende kredieten

Er zijn verschillen tussen deze kredieten. Bij de persoonlijke lening ligt zowel de rente als de looptijd van de lening vast. Bij een doorlopend krediet wordt een limiet afgesproken en bij het spaarkrediet wordt een doorlopend krediet gekozen waarop geen geld wordt afgelost. De laatste vorm, het beleggingskrediet, lijkt op een spaarkrediet, alleen wordt het kapitaal verzameld door middel van beleggingen.

 

Manieren van lenen

Leningen zijn zowel bij de bank als online af te sluiten. Dit geldt voor vrijwel alle consumptieve kredieten, vooral voor de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Omdat het via het internet goedkoper is, ook voor geldschieters, wordt hier soms minder rente voor in rekening gebracht.

 

Onderhandelen over lening

Je kunt geld uitsparen door via het internet een lening af te sluiten. Staar je echter niet blind op de rentepercentages die genoemd worden in advertenties. Het is maar de vraag of je voor die rente in aanmerking komt. Ga ook niet zomaar akkoord met de rente die je krijgt aangeboden. Onderhandelen kan zeker nut hebben.

 

Gratis kwijtschelding

Wanneer een overleden persoon nog een lening heeft openstaan, gaat de schuld daarvan vaak over op nabestaanden. Echter, bij de consumptieve leningen als het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zit vaak een gratis kwijtschelden bij overlijden. Toch zijn er ook genoeg geldschieters die de lening zonder die verzekering aanbieden. In dat geval zou de rente lager kunnen zijn, maar het betekent wel dat de nabestaanden voor de lening op moeten dragen.

 

Stijgen en dalen van rente

Wanneer je een populaire kredietvorm afsluit kan het zijn dat de rente tijdens de looptijd van de lening stijgt en daalt – hoe dan ook, je hebt te maken met een wisselende rente. Het is dan ook heel goed mogelijk dat de geldschieter in de loop der jaren duurder is geworden. Het kan geen kwaad om daarvan bewust te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here