De verzorging van de huid

0
1151
blog placeholder

Een douche nemen is beter voor de huid dan een bad nemen. In een bad lig je in het warme water. Het natuurlijke vetlaagje van de huid verdwijnt in het badwater. Een bad droogt de huid dus sterker uit.

Er zijn ook voordelen aan het nemen van een bad. Een bad nemen is ontspannend. Je kunt daarna vaak lekker slapen.
Van een douche fris je juist op. In beide gevallen is het aan te raden niet al te warm water te gebruiken. Warm water ontvet de huid sterker. Een douche duurt ongeveer 10 minuten en een bad mag eigenlijk ook niet langer dan 20 minuten duren. Voor een bad heb je meer water nodig dan voor een douche beurt.

Water en zeep water is het meest gebruikte reinigingsmiddel. Oop onze huid zit vet, water en vet stoten elkaar af. Zeep op douche-en badproducten lossen het vet in water op. Stoffen die vet en vuil in water oplosbaar maken , noemen we wasactieve stoffen. Voorbeelden van producten die wasactieve stoffen bevatten zijn :
– Zeep
Zeep krijg je door vetten/olie en natronloog of kaliloog met elkaar te mengen en te koken. een loog is eigenlijk niet goed voor de huid. Omdat in zeep vaak nog loogresten zitten , is zeep vrij agressief voor de huid. zeep droogt de huid uit , je merkt dat je gezicht ’trekt’als je het met zeep wast.
-Douche en badschuim
Deze werken op dezelfde wijze als zeep. Ze zijn gemaakt van water met synthetische wasactieve stoffen. Synthetische stoffen worden uit andere grondstoffen gemaakt. ze zijn minder agressief dan zeep. Om uitdrogen van de huid te voorkomen zijn er vetten of olie aan toegevoegd.
– Badolie
Dit is een mengsel van olie en wasactieve stoffen, in het badwater vormt badolie een emulsie. De olie houdt de huid soepel en zacht. Emulsie is een mengsel van vet en water.
– Bodylotion
Na het baden is het natuurlijke laagje op de huid verdwenen.
Bodymilk of bodylotion vult het tekort aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here