Eiersalade of gevulde eieren maken, recepten

0
1379
blog placeholder

Om een eiersalade te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Je kunt variëren met verschillende toevoegingen om wat extra smaak aan de eiersalade te geven. Eiersalade is een lekker hapje op een broodje maar ook lekker op een toastje bij een feestje. In dit artikel staan twee recepten met hardgekookte eieren: eiersalade en gevulde eieren.

 

Wat heb je nodig om eiersalade te maken?

 

Eieren (hardgekookte)

Mayonaise
Zout en peper
Fijngesneden augurk (3 a 4, afhankelijk van het formaat. Te veel is niet lekker!)

Kook 12 eieren hard (je kunt ook minder eieren nemen en de verhoudingen aanpassen) door de eieren ongeveer 7 tot 8 minuten te laten koken. Pel de eieren en spoel ze af, laat ze helemaal afkoelen in een schaal met koud water. Snij de hardgekookte eieren fijn of druk ze horizontaal en verticaal door een eiersnijder. Schep 3 eetlepels mayonaise door de 12 fijn gesneden eieren. Hak 3 augurken in kleine stukjes en schep die door het mengel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Variatie: strooi een halve theelepel kerriepoeder door de eiersalade en schep het er doorheen

Gevulde eieren maken, recept

 

Voor 24 gevulde eieren heeft u nodig:

12 hardgekookte eieren
Een paar flinke eetlepels mayonaise

Een halve theelepel mosterd
Een theelepel ketchup
Beetje zout
Beetje zwarte peper
Een paar takjes fijn gesneden peterselie

 

Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard en laat ze goed afkoelen in een schaal met koud water. Snijdt ze als ze goed zijn afgekoeld in de lengte doormidden en haal het harde eigeel eruit. Leg de witte halve eieren op een schoon bord en het eigeel in een apart schaaltje. Voeg mayonaise, mosterd en ketchup toe aan het eigeel en prak het tot een zacht mengel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul nu de halve eieren met het mengel van eigeel. Leg op elk eitje een klein stukje peterselie voor de sier. Laat de eieren een minuutje of tien opstijven in de ijskast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here