Hoe werkt een zakelijke lening?

0
764
Depositphotos_18260813_S

Als je als ondernemer extra financiering nodig hebt, heb je de mogelijkheid om een zakelijke lening af te sluiten. Een zakelijke lening biedt de wenselijke investeringsruimte tegen gunstige voorwaarden. In dit artikel wordt uitgelegd wat een zakelijke lening precies inhoudt en hoe de aanvraag ervan in z’n werk gaat.

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening wordt doorgaans gebruikt om een eenmalige, grote bedrijfsuitgave mee te financieren – te denken aan een investering voor een lange(re) termijn, zoals de aanschaf van machines of auto’s, de bouw van een website of een andere investering in de groei van jouw onderneming. Een betrouwbare kredietverstrekker als Swishfund.nl leent je het nodige geldbedrag, waarna je dit, gefaseerd en met een rente, aan de kredietverstrekker terugebtaald. Op die manier worden de financiële lasten van de investering gespreid.

Inhoudelijk gezien betekent het afsluiten van een zakelijke lening dat een vooraf bepaald geldbedrag in één keer op je bedrijfsrekening wordt gestort. De looptijd van de zakelijke lening wordt vooraf vastgesteld en iedere maand los je een gelijk bedrag van de lening af. Je betaalt tevens een vooraf overeengekomen rentepercentage over het openstaande geldbedrag. Afgelost geld kun je op een later moment weer opnieuw opnemen.

Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

Het afsluiten van een zakelijke lening verloopt volgens een aantal stappen.

–    Kredietverstrekker uitkiezen: In de eerste plaats dien je een passende kredietverstrekker uit te kiezen. Vrijwel iedere kredietverstrekker biedt andere voorwaarden. Het is aan te raden die nuances goed te bekijken en te vergelijken, voordat je met een kredietverstrekker in zee gaat.

–    Documentatie en informatie aanleveren: De kredietverstrekker wil vervolgens een inzicht kunnen krijgen in de financiële status van jouw onderneming. Hiervoor dien je ‘bewijs’ aan te leveren, in ieder geval in de vorm van een financiële toekomstprognose, de aangifte inkomstenbelasting van de afgelopen drie kalenderjaren en de winst- en verliesrekening.

–    Wachten op goedkeuring: De kredietverstrekker bepaalt op basis van de aangeleverde documentatie en informatie of en onder welke voorwaarden jouw onderneming voor de gewenste zakelijke lening in aanmerking komt. Als de kredietverstrekker goedkeuring heeft verleend, wordt het geldbedrag op jouw rekening gestort.