Wat is netwerkmarketing?

0
2396
marketing tekst

Mijn nieuwsgierigheid had het dus overwonnen en ik ben naar de presentatie geweest. Tot mijn verbazing zat de zaal behoorlijk vol. Als al deze mensen op dezelfde manier getriggerd waren als ik, dan was dat een behoorlijke goede opkomst. Wat mij opviel is dat over het algemeen de mensen zeer representatief gekleed waren. De presentatie begon met een bedrijfsvideo waarin duidelijk werd weergegeven wat de naam van het bedrijf was en welke diensten verkocht werden en hoe er omzet gemaakt werd. In de presentatie daarna werd toegelicht hoe het compensatieplan werkt. Dat wil zeggen hoe je dus geld kunt verdienen. Het is opgebouwd uit een vast inkomen (heeft tijd nodig, dus geen snel rijk methode) en een variabel inkomen bestaande uit bonussen. Zo de knetter zeg, dat ging om bedragen! Dat was te mooi om waar te zijn! Ik kom namelijk uit de detailhandel en weet wat daar aan salarissen word betaald, ook ben ik op de hoogte dat dit niet de best betaalde sector is. Maar oké, bedragen van 3000 tot 25000 per maand is wel even heel andere koek.

Dit was een presentatie van een bedrijf dat in netwerkmarketing deed. Ik kende het woord netwerkmarketing, maar had me er nog nooit in verdiept of een presentatie bijgewoond en was dus totaal onbekend met deze bedrijven. Oh ja! Ik had wel eens wat van Amway gehoord. Ik was daarom ook redelijk verrast door wat ik gezien en gehoord had. Als dit waar was, waarom kende ik het niet? Ik had nog nooit van het bedrijf gehoord en wist niet dat netwerkmarketing zo interessant was. Althans zoals het mij voorgespiegeld werd, en uiteraard was vooral toch nog erg sceptisch. Dat was ik in de weken erna ook. Ik had diverse gesprekken met kenners en deskundigen binnen dit bedrijf. Mij werd piekfijn toegelicht hoe het systeem werkte. Ik ben na de eerste presentatie nog naar 2 andere presentaties geweest en heb daarnaast ook nog een training bezocht. Toen was het voor mij duidelijk. En nogmaals ik ben zeker niet over een nacht ijs gegaan, maar hier liggen toch duidelijk goede kansen en mogelijkheden. WAAROM KENDE IK DIT NIET? Ik was vooral onthutst. Daarbij komt ook nog dat het licentie bedrag een schijntje was ten opzichte van een winkel inrichten waar inventaris en voorraden in moeten en met alle financiële risico%u2019s van dien om, in deze tijd, daar een goed resultaat neer te zetten.

Ik ben dus vertegenwoordiger van dit bedrijf geworden. Eigenlijk bouw ik nu aan mijn eigen organisatie (zeg maar een mini franchise) ik heb nu meerdere mensen gesproken die ik ken vanuit mijn netwerk om deze geweldige mogelijkheid ook voor hen te creëren. Wat kan een mens ook enthousiast zijn over een concept en vertrouwen hebben in een bedrijf. Maar het gekke is dat heel veel mensen dit niet zien of moet ik zeggen niet eens de moeite nemen om het te kunnen zien. Om bijvoorbeeld mee naar een informatieavond te gaan om geheel zelf te kunnen beoordelen of dit wat voor ze is. Ja, zelf beoordelen dat is van wezenlijk belang. Want dat kan ik zeker voor niemand doen!

Het antwoord daarop is volgens mijzelf als volgt. Iedereen is druk met zijn of haar leven, zaak, werk, privé, sport, kinderen, verjaardagen, zogenaamde sociale verplichtingen en dus geen tijd hebbende om maar naar iets te gaan kijken en luisteren wat hun leven misschien totaal kan veranderen. De zogenaamde comfortzone. Wat hebben we het toch druk druk druk. En, er zijn heel veel mensen die hun leven drastisch willen omgooien maar niet weten hoe. Of zijn te bang voor veranderingen. Probeer dat maar eens te doorbreken. En het is eigenlijk net zo gemakkelijk om iets wel te doen als iets niet te doen, het verschil zit in het gewoon doen! Ik heb mijn leven wel een wending gegeven en ben daar heel blij mee en zeker met de mogelijkheden die er binnen dit bedrijf zijn voor zowel persoonlijke ontwikkeling als op het financiële vlak. Ik kan alleen nog dit zeggen. Wil je uit de zogenaamde RAT RACE? Kom dan uit je comfortzone! En ik zeg niet dat je dit ook moet gaan doen. In tegendeel, dat moet je helemaal zelf bepalen. Maar wil jij een beter leven, doe er dan iets aan! Een netwerk groet, J.J. Molenkamp, Team Bizzopp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here