Wat zijn de best betaalde banen van het land?

0
590

Natuurlijk is het altijd interessant om te bekijken wat iemand anders verdient. Zelfs wanneer je zelf heel tevreden bent over wat je hebt, is het toch leuk om te weten hoe de buurman het eigenlijk doet. En mocht je niet tevreden zijn over je huidige situatie, dan kan het een goede motivatie zijn om een carrièreswitch te maken. Het is dus goed om eens te bekijken wat op dit moment de best betaalde banen van het land zijn. Aan de hand daarvan kan je bepalen of het voor jou ook tijd is om over te stappen naar een andere branche.

Bepaald aan de hand van respondenten

Onderzoek van specialisten is gedaan aan de hand van enquêtes. Dat betekent ook dat alleen beroepen zijn meegenomen waarin ook genoeg respondenten te vinden waren. Er is uitgegaan van minimaal honderd reacties op de vragen. Daardoor is wel een goed beeld gevormd van de verschillende sectoren in het land. Het geeft je een indicatie van welke salaris er eigenlijk te verdienen is op gemiddelde basis wanneer je in deze beroepsgroep actief bent. Nu dit duidelijk is, is het goed om naar het salaris te kijken.

Medisch specialist worden

Wil je de zaken goed voor elkaar hebben? Dan is het aan te raden om medisch specialist te worden. Dit word je natuurlijk niet zomaar, dus misschien is het voor jou te laat. Het is echter wel slim om in het achterhoofd te houden voor jouw kinderen. Op dit moment is het gemiddelde bruto maandsalaris bijna 12.000 euro. Overigens zijn ook andere medische beroepen aantrekkelijk om voor te kiezen. Ook huisartsen komen bijvoorbeeld wel boven de 10.000 euro bruto per maand uit. Dit is dus ook een goede optie om voor te gaan. Dit is echter ook niet voor iedereen weggelegd. Daarom kijken we ook naar andere beroepen.

Het voordeel van leidinggeven

Wanneer je goed bent in leidinggeven, dan is dat ook een indicatie dat je goed kan verdienen. De directeuren van grote ondernemingen in het land verdienen gemiddeld bruto zo’n 7.625 euro per maand. Geef je leiding in de bouwnijverheid of in de financiële sector? Dan kom je ook gewoon boven de 7.000 euro bruto per maand uit. In de ICT blijf je er net onder, dan kom je gemiddeld uit op zo’n 6.866 euro. Populaire beroepen als piloot en luchtverkeersleider komen boven de 6.500 euro bruto uit.

Ideeën voor omscholing

Er zijn talloze beroepen die nog altijd goed verdienen. Wie dus denkt beter te kunnen, doet er goed aan om zich eens te verdiepen in omscholing. Omdat er een tekort is in veel beroepen, is het zo dat omscholing ook op latere leeftijd nog altijd wordt aangemoedigd tegenwoordig. Vaak kan je dit al doen met baangarantie. Je kan dan al beginnen en ondertussen het vak leren. Dit is dus een aanlokkelijk aanbod om toch nog een switch te maken in je loopbaan. Voor je het weet ga je er dus op maandelijkse basis flink op vooruit in je inkomsten.