Cake met een vleugje Annabel

0
1193
blog placeholder

Leuk als ik terug denk dat ik mijn eerste Cake heb gebakken op mijn acht jarige leeftijd. Geweldig wat was ik toen trots. Het recept heeft ondertussen zijn metamorfose door mijn ondergaan. Ik heb het recept depersonaliseert en er mee geëxperimenteerd. Deze kennis geef ik u nu graag door en u aan uw kind, in de hoop dat iedereen net zo veel plezier heeft met het bakken en eten van de overheerlijke Cake met een vleugje Annabel.

 

Benodigdheden;

·         Cakevorm, rond, vierkant of rechthoekig. Of vul eens een persoon portie vormpjes. (anderhalve liter)

·         Mengbeker

·         Mixer

·         Kwastje

·         Taartrooster

 

160 gram roomboter

40 gram olijfolie

200 gram suiker

2 gram zout

1 zakje vanille suiker

4 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

Geraspte citroenschil van halve citroen.

 

1.   Vet met behulp van de kwast de vorm in en bestrooi deze met een eetlepel bloem.

2.   Maak het roerdeeg door alle bovenstaande ingrediënten in de mengbeker te doen en alles met een mixer tot een gladde dikke toch vloeibare substantie te mixen.

3.   Vul de vorm voor tweederde met het deeg en werk het deeg een beetje tegen de kanten op.

4.   Zet deze onderin een 160 graden voorverwarmde elektrische oven en bak de cake in 75 minuten gaar.

5.   Doe eerst de proef of de cake inderdaad gaar is door in het midden een houten of metalen prikker te steken. Als deze er droog uit komt is de cake gaar.

6.   Keer de cake op een taartrooster en laat hem even uitdampen. (2 min.)

7.   Zet de vorm terug over de cake en laat hem verder afkoelen.

 

Variaties;

 

Ø  Voor de noten cake, mengt u 75 gram gemalen gemengde noten door het deeg en twee eetlepels notenlikeur. Voeg eventueel ook 30 gram hele hazelnoten of halve walnoten toe.

Ø  Als u een gemarmerde cake wilt maken dan verdeeld u de cake in twee gelijke hoeveelheden. Aan de ene helft voegt u geraspte sinaasappelschil van een halve sinasappel toe en aan de andere helft voegt u 1 eetlepel cacao toe. Doe eerst het donkere deeg in de vorm daarna de lichte kleur. Sla met een vork luchtig de twee lagen door elkaar door de vork tot op de bodem te duwen en deze dan met een ronde beweging naar de oppervlakte te halen. Sla steeds 2 centimeter over en herhaal.

Ø  Voor een gember cake kunt u 75 gram zeer fijn geneden of geraspte gember door het deeg roeren.

Ø  Als u 75 gram geraspte coccus in rum laat weken en dit alles aan het deeg toevoegt verkrijgt u een heerlijke coccus rum cake.

Ø  Natuurlijk is het ook heerlijk om 100 gram rozijn te weken in rum en dit door het deeg te mengen voor een rum en rozijnencake.

Ø  Voeg sap van 1 citroen samen met de geraspte schil van 1 citroen toe aan het deeg. Bak de cake zoals boven vermeld. Smelt 200 gram pure chocola samen met twee eetlepels likeur naar keuze en giet dit over de afgekoelde cake die op zijn kop ligt. De cake krijgt een lekkere harde chocolade korst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here