Efficiëntie van je bedrijf verhogen? Investeer in voIP

0
506
voip (2)

Als (toekomstige) zaakvoerder weet jij maar al te goed dat efficiëntie key is in een succesvol bedrijf. Je hebt ongetwijfeld al heel wat geïnvesteerd in het verhogen van dit aspect, maar dacht je al aan een handig voIP-systeem? Hiermee telefoneer je waar je ook bent, maar dan via het internet. Op die manier zijn vaste telefoontoestellen overbodig in je bedrijf, en ben je vanuit overal bereikbaar voor je klanten. Heel wat gebruiksvriendelijker dan normale telefonie dus. Benieuwd naar de vele andere voordelen? Lees dan even verder. 

Wat houdt VoIP in? 

Eenvoudig gezegd telefoneer je met voIP, of Voice over IP, via het internet. Spraak wordt omgezet naar het netwerkprotocol waar je al jaren mee surft, mailt, enzovoort. Een klassiek telefoonnetwerk wordt dus overbodig, want je gesprekken verlopen via de cloud. Daarnaast moet je je geen zorgen maken over het verlies van huidige gegevens zoals telefoonnummers. Die worden overgebracht naar het nieuwe systeem. Tot slot zijn andere functies zoals voicemail, nummerherkenning en wachtrijen nog steeds mogelijk met VoIP. 

Voordelen van VoIP

Hetgeen wat voor jou verandert, is dat je overal bereikbaar bent, ook als een klant naar je vast bedrijfsnummer belt. Het maakt dus niet uit of je nu vanuit thuis werkt of van op je kantoor. Bovendien zijn inkomende oproepen makkelijk door te verbinden. Niet overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid? Bij de installatie van het systeem wordt er een app aan je geïntroduceerd waarmee je alle acties eenvoudig uitvoert. Moest je nog niet helemaal tevreden zijn over de huidige functionaliteiten van je VOIP, dan is het makkelijk uit te breiden. Hiervoor bestaan vele integratiemogelijkheden zoals CRM en ERP. 

Lage kosten 

Enorm veel voordelen dus ten opzichte van gewone telefonie. Maar het belangrijkste voordeel is de verlaging van je abonnements- en gesprekskosten. Die zijn namelijk een stuk lager voor een cloud-abonnement dan voor een telefoonabonnement. Wel raden we aan om je op voorhand voldoende te informeren over het kostenplaatje. De factuur hangt af van je huidige centrale en telefoontoestellen, de functionaliteiten en de implementatie ter plaatse. Op die manier kom je op het einde van de rit niet voor verrassingen te staan.

Mobiele app 

Zoals vermeld bij de voordelen, kan je je voIP via een mobiele app op je smartphone of laptop bedienen. Dit is een zogenaamde softphone, waarmee je alle functionaliteiten van je systeem op één plek terugvindt. Zo is bellen, doorschakelen, wachtrijen beheren en je bereikbaarheid instellen makkelijker dan ooit.