Zes makkelijke kamerplanten

0
1895

Kamerplanten maken je woning compleet. Ze voegen persoonlijkheid en kleur toe. Deze zes kamerplanten zijn ontzettend makkelijk te verzorgen, waardoor iedereen een gezellige, groene woning kan hebben.

De Pannenkoekplant

Deze plant is erg populair geworden. Je ziet deze overal terug komen op Pinterest en Instagram. De plant dankt zijn naam aan de vorm van zijn bladeren, die lijken op groene pannenkoeken. Deze plant heeft elke week een klein beetje water nodig en houdt van een zonnige standplaats. Het is een dankbare plant die vrij snel groeit en vermenigvuldigt.

De Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant die water opslaat in de bladeren. Hierdoor kan de plant een lange tijd zonder water. Deze plant staat het liefst in de volle zon. Aloë Vera’s kunnen donkergroen tot grijsgroen zijn. Ook hebben de bladeren lichte streepjes of stippen. Al van oudsher staat de plant bekend om zijn helende werking.

Cactussen

Het is geen geheim dat de cactus een ontzettend makkelijke plant is om te verzorgen. Cactussen komen in vele soorten, vormen en maten. Het enige wat een cactus vraagt is veel zon. Zet een cactus daarom op een zonnige plaats, bijvoorbeeld op je vensterbank. Geef ze om de twee weken water. In de winter hoef je ze zelfs geen water te geven. Cactussen kunnen jaren leven, dus je hebt er lang plezier aan. Een leuke tip: poot meerdere soorten cactussen in een grote pot. Zo maak je een levend kunstwerk en voeg je persoonlijkheid toe aan je woning.

Sansevieria Laurentii

Deze plant staat ook bekend als de vrouwentong. Deze plant heeft bijna geen verzorging nodig. Het belangrijkste is dat je deze plant niet te veel water geeft. Het maakt niet uit of je de plant in de zon zet of in de schaduw. Een groot voordeel van deze makkelijke plant is dat deze luchtzuiverend is.

Bromelia’s

Als je van kleur houdt zijn Bromelia’s een goede keuze. Deze tropische plant is in allerlei felle kleuren verkrijgbaar. De plant heeft een koker vorm. Giet het water daarom in de kelk van de bloem. Hier kan de plant water vasthouden en zelf bepalen wanneer hij water nodig heeft. Een klein laagje water is voldoende. Ook mag je de Bromelia besproeien met water, want deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Zo heb je ook het langste plezier van de plant. Zet deze plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

De Monstera

Deze plant wordt ook wel de gatenplant genoemd dankzij de gaten in de bladeren. De Monstera kan erg groot worden en is daarom een echte eyecatcher in je interieur. Daarnaast is deze plant luchtzuiverend. Ook heeft hij niet zo veel water nodig en groeit hij erg snel. Blijf wel goed naar deze plant kijken en pas de hoeveelheid water aan indien nodig. Zet je plant niet in de felle zon, hierdoor kunnen de bladeren bruin worden. Oorspronkelijk groeit de Monstera namelijk in tropische gebieden, waar de plant wordt beschermt tegen de volle zon door bomen. Monstera’s heb je in allerlei varianten. Zo heb je Monstera’s met grote groene bladeren, kleine bladeren en ook met wit gevlekte bladeren. Voor ieder wat wils.