Welke jurk staat het best bij jouw lichaamsvorm?

0
1234

Het vinden van jouw kledingstijl begint bij het uitzoeken van jouw lichaamsvorm. Bij het kiezen van kleding is het belangrijk dat je items kiest die jouw beste punten benadrukken. Een flatterende jurk is een mooi item om te dragen naar vele gelegenheden. Hieronder vind je welke jurk het meest flatterend staat bij jouw lichaamsvorm.

Zandloperfiguur

Een zandloperfiguur kenmerkt zich door een gelijke verhouding in boven- en onderlichaam en een gedefinieerde taille. Om je ‘curvy’ lichaam te benadrukken is de taille hetgeen wat benadrukt moet worden voor een flatterende look. Kies daarom voor een jurk die nauwsluitend is aan de bovenkant en strak is in de taille. Een strakke taille kan je zelf makkelijk creëren door een riem toe te voegen aan je jurk. De onderkant kan zowel nauwsluitend als uitlopend. Een overslagjurk is bijvoorbeeld een goede optie. Vermijd vormloze jurken.

Peerfiguur

Vrouwen met dit figuur hebben bredere heupen in verhouding tot hun bovenlichaam. Hierdoor is het flatterend als je de aandacht trekt naar je bovenlichaam. Doe dit bijvoorbeeld door te kiezen voor een jurk met details op het topje. Een A-lijn jurk is perfect voor dit figuur. Door de wijd uitlopende rok ligt de nadruk niet op je heupen.

Omgekeerde driehoek figuur

Dit figuur is juist het tegenovergestelde van een peerfiguur. Vrouwen met dit figuur hebben bredere schouders. Hun heupen zijn smaller dan de schouders, vandaar de naam omgekeerde driehoek. Kies voor een jurk met een wijdere rok. Hierdoor is je lichaamsvorm meer in balans. Een halterjurk is een goede keuze om het accent van je schouders af te nemen. Vermijd een off-shoulder-jurk, hierdoor zullen je schouders juist benadrukt worden.

Appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, draag je het meeste gewicht in je buik. Ook kenmerkt dit figuur zich door slanke benen. Wees daarom niet bang om je benen te laten zien en kies voor een korte jurk. Overhemdjurken en andere jurken met een wijde rok zijn een goede optie om zo de aandacht niet op je buik te vestigen, maar op je sterke punten. Een empire jurk geeft je een taille en valt soepel over je buik heen voor een flatterend effect. Experimenteer ook met luchtige stoffen en dessins, maar vermijd horizontale strepen.

Rechthoekig figuur

Mocht je een rechthoekig figuur hebben, kies dan voor een gedrapeerde jurk of een jurk met ruches. Hierdoor creëer je rondingen en accentueer je de rondingen die je al hebt. Een gelaagde jurk is een goede optie, hierdoor krijg je een vrouwelijker figuur.

Maak gebruik van accessoires

Trendy accessoires kunnen je helpen om je sterke punten te benadrukken. Wees niet bang om hiermee te experimenteren. Kies voor opvallende schoenen als je de nadruk op je benen wil leggen. Een statement ketting kan ook de aandacht trekken, waardoor de aandacht bijvoorbeeld niet naar je buik gaat.