Zo maak je de woonkamer jouw favoriete plek in huis

0
2595
woonkamer

Je woonkamer is vaak de plek waar je de meeste tijd doorbrengt in huis. Je ploft er neer op de bank na een lange dag werken of brengt er je relaxte vrije dag door. Geef hierom voldoende aandacht aan je woonkamer en maak hem je favoriete plek in huis. Wij geven je een paar tips hoe je dit voor elkaar bokst!

  1. Creëer optische illusie

De vierkante meters in de huizenmarkt zijn duurder dan ooit. Een beetje optische illusie kan dus zeker geen kwaad want, wie wil er nou geen groter huis?! Optische illusie kun je op een aantal manieren creëren. Het gebruik van spiegels is een goede en goedkope optie. Hiermee kun je speelse doorkijkjes vanuit je woonkamer naar bijvoorbeeld de keuken maken. Zwevende meubels zorgen ook voor een ruimtelijk effect.

  1. Maak het niet té perfect

Streven tot perfectie is iets wat je moet vergeten bij het inrichten van je woonkamer. Door onafgewerkte materialen te gebruiken geef je je woning een stoere en losse uitstraling. Ruwe houten muren of vloeren zorgen voor een landelijk en warm effect. Echt een aanrader om je interieur een sfeerboost te geven!

  1. Kies persoonlijkheid

Om de woonkamer jouw favoriete plek in huis te maken is het belangrijk dat je jouw favoriete spullen als accessoires gebruikt. Je woonkamer moet een weerspiegeling zijn van jou als persoon. Plaats accessoires waar jij blij van wordt en gebruik foto’s waar je mooie herinneringen aan hebt. Zo haal jij bij binnenkomst allerlei fijne momenten op!

  1. Haal natuur in huis

Niets fleurt je woonkamer meer op dan een mooie kamerplant of een lekker ruikende bos bloemen. Hier hoef je niet per se veel geld aan uit te geven! Ga op pad en zoek een mooi zomers bosje bij elkaar. Bedenk je waar je vroeger je herbarium bij elkaar verzamelde maar ga nu op zoek naar fleurige bloemen! Verser ga je het niet krijgen.

woonkamer decoratief

  1. Houd het licht

Een donker hol zal snel resulteren in een vervelend sfeer. Vooral in de zomer wil je de lichtstralen verwelkomen en een heerlijk Zuid-Europees sfeertje nabootsen. Met wapperende vitrage of inbetween gordijnen creëer je met openstaande deuren een verbazingwekkend effect. Heb je enkel ramen te bekleden? Dan zijn houten jaloezieën een goede optie. Deze laten streepjes zonlicht door wat een echte toevoeging aan je interieur is.

Maak van je woonkamer een groter succes dan dat hij al is!