De jaren 80.
Vooral voor de mensen van in de 30 zal dit mooie en onvergetelijke momenten doen opleven. De commodore 64 en de msx 1 en 2 waren in de jaren 80 razend populair. Voor Konami waren dit de gouden topjaren.Simpele maar leuke en vooral uitermate verslavende spelletjes die zelfs nu nog door velen worden gespeeld.
Iedereen kent de spelletjes zoals Rambo,Gauntlet,Zanac,Magical Kid Wiz,Pacman,Road Fighter,Olympic Games en vele anderen nog wel. Soms zat je urenlang bij je casseterecorder te wachten tot zo,n spel eindelijk geladen was,met soms de pech van een syntax error en dan kon je weer opnieuw beginnen.
Commodore 64 en msx 1/2
Deze (spel)computers waren indertijd wel de meest populaire computers,waarbij je in het begin enkel met cassetebandjes moest werken en later met floppy,s. Deze floppy,s waren in het begin nog groter dan een hoes van een cd,maar gelukkig werden die later een stukje kleiner. Soms had je wel 4 of 5 floppy,s nodig om 1 spel te kunnen laden.
Deze computers zijn jaren populair geweest totdat de nintendo uitkwam. Door deze vernieuwing werden de commodore en de msx jammer genoeg al gauw op zolder achter een knieschotje opgeborgen.
Oude spelletjes op de pc
Ergens in het midden van de jaren 90 kwamen de commodore 64 en msx weer tot leven door ze op de moderne pc te zetten. Blijkbaar waren er toch veel mensen die de oude spelletjes weer eens wilden spelen en zo werden de emulators uitgevonden.
Deze emulators kan je op een simpele manier op google vinden en gratis downloaden. Wel zijn deze vaak in een raar en onbekend bestandtype geschreven,dus zal je er nog een programma bij moeten zoeken om de boel te openen.
De emulators die je op je pc zet werken bijna allemaal even goed. Het is best leuk je oude spelletjescomputer met hetzelfde openingsscherm op je pc te zien verschijnen. Er zijn een heleboel sites op google te vinden waar je gratis of betaald spelletjes kunt downloaden. Deze heb je in floppy of romformaat en in tegenstelling tot de lange wachttijden van vroeger,plak of sleep je ze direct in je scherm. Het openen gaat dan in een fractie van seconden. De meeste van deze emulators hebben een uitgebreid bedieningspaneel en zijn veel gemakkelijker dan vroeger.