Zo gaat jouw kind goed met een mobiele telefoon om

0
322

De mobiele telefoon speelt een belangrijke rol in onze levens. Dat is voor kinderen natuurlijk ook meer het geval dan ooit. Al op de basisschool krijgen ze een telefoon mee van veel ouders. Het is dan natuurlijk wel van het grootste belang dat je dit goed aanpakt. Je wilt je kinderen de vrijheid om het ze zelf te leren kennen. Aan de andere kant wil je er wel zeker van zijn dat jouw kind goed met de mobiel omgaat. Daarom kan je hier het nodige leren erover.

Een geschikt abonnement

Het is in de eerste plaats belangrijk om er het juiste abonnement bij te vinden. Dit kan sim only, prepaid of een gewoon abonnement zijn. Het is niet zo dat één abonnement voor elk kind de ideale optie is. Het lijkt bijvoorbeeld handig om prepaid te kiezen omdat je daar veel grip op kan houden. Aan de andere kant beperk je er ook de bereikbaarheid mee wanneer jouw kind het budget opmaakt. Dat kan dus juist weer averechts werken. Leer je kind dus vooral ook de waarde van geld. Zo kan het goed aansluiten op het abonnement dat je kiest.

Een gezamenlijk abonnement

Een andere goede optie die je hebt, is de keuze voor een gezamenlijk abonnement. Je hebt tegenwoordig bundels waarin je met de hele familie zit. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om als beheerder te kunnen optreden en precies aan jouw kinderen te kunnen toewijzen wat nodig is. Het is dan mogelijk om het gebruik te beperken, maar wel altijd data en budget te geven wanneer je kinderen bijvoorbeeld een dagje eropuit gaan zonder dat jij erbij bent. Dat kan dus een goede optie zijn wanneer jouw kinderen nog moeten leren hoe het werkt.

Een toestel om mee te beginnen

Het is slim om je kinderen te laten wennen aan het gebruik van een mobiele telefoon met een toestel voor beginners. Je kan kiezen voor één van de uitgeklede nieuwe modellen op de markt. Dit zijn echter vaak toestellen die niet alle mogelijkheden hebben. Daarom kan het misschien slimmer zijn om voor een refurbished model te kiezen. Dit is een wat ouder toestel dat is opgeknapt. Dit is dus niet duur, maar heeft wel alle functies. Dit kan een goede opstap zijn naar het echte werk. Dit maakt het de slimme investering als ouder.

Maak afspraken over het gebruik

Tot slot heb je natuurlijk ook nog altijd het middel van de afspraken. Dit is natuurlijk ook de kern van het ouderschap. Zo kan je bepalen hoeveel er maandelijks mag worden verbruikt en welk deel jouw kind van het zakgeld moet bijleggen. Maak ook afspraken over kwijtraken en eventuele schade. Dit wil je natuurlijk niet iedere maand op je bord krijgen. Is de telefoon alleen voor bellen of ook voor internetten. En wie mogen wel en niet ermee gebeld worden? Is het alleen voor nood, of ook voor vriendjes. Neem dit dus allemaal mee in de afspraken.