Zo maak je een reis als gezin gemakkelijker

0
394

Lekker op vakantie gaan is altijd fijn. Zeker in de zomervakantie kan je op deze manier een hele leuke tijd hebben. Toen je nog samen met je partner was, ging dat allemaal heel gemakkelijk. Nu jullie ook kinderen hebben, is het echter wel flink meer plannen. Zelfs wanneer je in Nederland blijft. Daarom is het ook goed om eens te bekijken welke zaken er extra meespelen nu de kinderen ook met jullie mee op pad gaan. Zo wordt de vakantie alleen maar nog leuker en kan het een groot succes worden.

Lekker op pad gaan

Wanneer je lekker op pad gaat, dan is het belangrijk om met een goede voorbereiding te beginnen. Zo kan je de kinderen alvast vertellen waar de reis heen gaat en hoe jullie gaan reizen, bijvoorbeeld met de auto of met de trein. Het is voor de kinderen altijd spannend en dat zorgt ook voor een bepaalde mate van voorpret. Bovendien zijn ze op die manier ook alvast een beetje voorbereid op wat er komen gaat. Ga je voor het eerst met de kinderen vliegen? Zorg dat je iets hebt om de spanning een beetje weg te nemen.

Zoek naar leuke stops

Het is belangrijk om op voorhand alvast in te calculeren dat de reis wat langer gaat duren dan wanneer jullie samen op pad zouden gaan. Je kan niet aan één stuk blijven rijden met de kinderen. Dan is het dus ook slim om op de route alvast wat leuke stops te zoeken. Er zijn vast wel parkeerplaatsen waar je lekker kan picknicken. Of er is misschien wel een fijne speeltuin op de route. Door de stops in te plannen maak je de reis voor de kinderen ook wat gemakkelijker omdat ze af en toe hun energie kwijt kunnen.

Wat neem je mee?

Het is belangrijk om enkele zaken bij je te hebben die het reizen wat gemakkelijker voor ze te maken. Zo is een reismasker voor kinderen een goed idee. Slapen op de lange reis is misschien wel nodig. Dan is het fijn om het masker bij je te hebben zodat je het donker kan maken en de slaap wat beter te vatten is. Aan de andere kant is het ook slim om bijvoorbeeld een powerbank mee te nemen. Als er veel gespeeld wordt op bijvoorbeeld de tablet, dan is het fijn om wat extra energie bij je te hebben zodat de batterij niet ineens leeg is.

Maak je hoofd leeg

Tot slot kan je ook zelf nog iets doen om de reis een stuk aangenamer te maken voor de kinderen. Het is namelijk belangrijk om zelf alvast in de vakantiemodus te komen en de rust in je hoofd te hebben. Maak je hoofd dus alvast leeg voor je op pad gaat. Dit is gewoon onderdeel van de leuke tijd die jullie gaan hebben en wanneer jij als vader of moeder alvast de goede houding aanneemt, dan zal dat ook zijn weerslag hebben op de kinderen tijdens de tocht.