Deze tien super foods houden je jong en gezond

0
1516
blog placeholder

Willen je zo lang mogelijk jong en gezond blijven dan is voeding rijk aan levensnoodzakelijke vitaminen, mineralen en antioxidanten onmisbaar. Vitaminen en mineralen bezorgen je lichaam voldoende energie om optimaal te functioneren, terwijl antioxidanten je beschermen tegen de vrije radicalen, verantwoordelijk voor je verouderingsproces en allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen zoals kanker. Vooral groenten en fruit zijn de belangrijkste leveranciers van deze levensnoodzakelijke voedingsstoffen. Maar lang niet alle groenten en fruitsoorten bezitten even grote concentraties aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Om je gezondheid op peil te houden mogen onderstaande super voedingsstoffen op geen enkel menu ontbreken.

Broccolie échte vitaminebom

Een groente die door alle diëtisten en voedingsdeskundigen sterk wordt aangeraden is ongetwijfeld broccoli, een échte vitaminebom. Deze groente staat bekend om zijn positieve invloed op je lichaamscellen en op het ontstaan en de verdere ontwikkeling van allerlei soorten kanker. Dat heeft broccoli hoofdzakelijk te danken aan zijn hoge dosis sulforafaanglucosinolaat (SGS) een stof die de natuurlijke ontgifting van je lichaam stimuleert. Verder is broccoli opvallend rijk aan vitamine B en C en bevat deze groente ook hoge concentraties kalium, magnesium, ijzer, zink, selenium en vitamine U, waarvan zijn ontstekingsremmende werking wetenschappelijk werd bewezen en de slijmvliezen van zowel je maag als je darmen extra beschermt.

Tomaten beschermen tegen prostaatkanker

Zijn hoge dosis lycopeen, een sterk antioxidant, zorgt er voor dat tomaten extra beschermen tegen prostaat- en baarmoederhalskanker, en tegen kwaadaardige maag- en darmtumoren. Lycopeen zorgt er immers voor dat de schadelijke vrije radicalen in versneld worden afgevoerd. Warme tomatenbereidingen bevatten de hoogste concentratie lycopeen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here