Zo organiseer je een zomerse bbq

0
318
zomerse bbq

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: tijd om die barbecue onder het stof te halen en al je vrienden uit te nodigen voor een zomerse barbecue. Een barbecue organiseren doe je natuurlijk niet zomaar. Er zijn een paar voorbereidingen die je moet treffen en ook op de barbecue zelf houd je best rekening met bepaalde zaken. Met deze tips zie je zeker niks over het hoofd en organiseer jij een heerlijk zomerse barbecue. 

Plan het menu

Wanneer je voor een grote groep vrienden een barbecue wilt organiseren, is het verstandig om op voorhand al even na te denken over je menu. Zo kan je ook al op voorhand naar de winkel gaan om alle nodige ingrediënten in je keuken te stockeren en hoef je niet te stressen. Bij een zomerse barbecue kan je al eens origineler uit de hoek komen dan enkel de gebruikelijke hamburgers en worstjes te serveren. Zeker met de bijgerechten die je gaat serveren kan je je helemaal uitleven en zorgen voor een extra zomerse toets. Een lekker bijgerecht is bijvoorbeeld een frisse salade van watermeloen, munt en feta. Ook gegrilde groenten, een koude aardappelsalade en een grote schotel met tomaat en mozzarella zijn steeds een schot in de roos. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende vlees en vis in huis te halen. Dit zijn namelijk de sterren van de avond en je wil zeker niet te kort schieten. Zorg tot slot ook voor voldoende stokbrood, sauzen en kruiden op tafel. 

Kook op voorhand

Is het de dag van de barbecue? Duik dan ‘s ochtends of zelfs de dag voordien in je industriële keuken en begin alvast aan de bereidingen van je bijgerechten. Kook bijvoorbeeld al de aardappelen voor de koude aardappelsalade en snijd alle groenten die je later wil grillen op de barbecue. Zo vermijd je dat je nog lang in je keuken moet zijn terwijl alle gasten al aanwezig zijn. Je wil namelijk zelf toch ook wel kunnen genieten van de gezelligheid en het gezelschap!

Richt je tuin leuk in

Zorg dat je voldoende plaats voorziet om iedereen een plekje te kunnen geven. Heb je zelf niet zoveel tuinmeubelen? Bel dan op voorhand even naar vrienden of familie om te vragen of je een tuintafel en wat extra stoelen mag lenen. Denk ook na over een plek waar je al het lekker eten kan uitstallen. Ga je alle schotels gewoon op tafel zetten of gaat dat te veel plek in beslag nemen? Je kan ook een extra tafel naast de barbecue zetten waarop je al je bijgerechtjes en servies kan plaatsen. Je gasten kunnen dan zelf komen opscheppen zoals een buffet. Tot slot is het ook leuk om een paar zomerse accessoires te voorzien om je tuin nog meer op te fleuren. Zet een vaas met bloemen op tafel, voorzie kleurrijke servieten, hang gezellige sfeerlichtjes op en zorg voor een leuk servies.