Zo maak je bananenbrood in de airfryer

0
426

Bananenbrood is door de jaren heen steeds populairder geworden. Het is eigenlijk eerder een cake dan een brood, maar het is vooral heel lekker. Daarom is het ook zo fijn om het te kunnen maken. Wanneer je je bedenkt dat de zelfgebakken versie ook nog eens heel gezond kan zijn, zeker in de airfryer, dan is er alle reden om hiermee aan de slag te gaan. Je leert op deze plek wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Zo kan je zelf snel het brood gaan bakken.

Wat heb je nodig?

In de eerste plaats is het natuurlijk wel heel fijn wanneer je een goede airfryer hebt. Daarnaast zijn natuurlijk de nodige ingrediënten van belang. Denk aan 3 rijpe bananen en 3 eieren. Daarnaast heb je 50 gram kokosmeel nodig. Het is daarnaast belangrijkom een eetlepel olie en een eetlepel kaneel te gebruiken. Van bakpoeder gebruik je een theelepel. Daarnaast is een snufje zout nodig. Eventueel kan je het recept zelf verder aanvullen met chocolate chips, kokossiroop of frambozen. Dit mag je zelf bepalen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog enkele hulpmiddelen nodig om aan de slag te gaan.

Aan de slag gaan

Je hebt dus je airfryer al klaarstaan. Alleen is het wel eerst belangrijk dat je ook een kleine bakvorm erbij pakt. Die moet wel in de airfryer passen. Er zijn speciale modellen die hiervoor geschikt zijn, maar er zijn ook modellen die niet voor de airfryer zijn maar wel passen. Het is fijn om een stukje bakpapier erbij te gebruiken. Zo maak je het allemaal een stuk gemakkelijker voor jezelf. Op die manier kan je gemakkelijk aan de slag gaan. Het werkt dan vaak wel beter dan het werken met bijvoorbeeld een slowcooker.

Het brood maken

Het maken van het bananenbrood is gelukkig niet heel lastig. Dit kan je in enkele stappen doen. Zo gooi je eerst alles bij elkaar in de blender. Dit is nodig om er een mooi glad beslag van te maken. Het beslag ga je vervolgens in de bakvorm gebruiken. Zorg dat het mooi verdeeld is over de vorm. De extra ingrediënten zoals de frambozen zou je nu kunnen toevoegen. Ook kan je nog wat plakjes banaan bovenop leggen als je zou willen. Nu begint het daadwerkelijke bakken. Je stopt de bakvorm in de airfryer en laat deze 40 tot 45 minuten op 160 graden bakken. Daarna ben je klaar.

Gezonde variant maken

Het is wel belangrijk om goed te begrijpen wanneer bananenbrood gezond is. Je moet daarvoor namelijk wel de juiste ingrediënten kiezen. Zo is het bijvoorbeeld slim om met kokosmeel of met havermout te werken. Dit zijn gezondere opties dan bijvoorbeeld bloem. De voedingsstoffen die erin zitten zijn beter voor je gezondheid. Wel is het natuurlijk zo dat bloem veel gemakkelijker werkt als je gaat bakken. Je zal dus wel even moeten leren omgaan met deze ingrediënten. Wanneer je dit eenmaal kan, dan kan je er het beste uithalen voor jezelf en lekker gezond eten.