Transportverzekeringen

0
1587
blog placeholder

Voor bedrijven zijn er aan goederentransport risico’s verbonden. De partijen die risico lopen zijn de transporteur en de nieuwe eigenaar van de goederen.Tijdens het vervoer van de goederen, maar ook bij het uitladen, kunnen de goederen beschadigd. Bedrijven die vaak goederen (laten) vervoeren doen er verstandig aan om een transportverzekering af te sluiten. Deze verzekering geeft dekking vanaf het moment dat de goederen het terrein van een locatie verlaten. Voor bedrijven die goederen vervoeren over de landgrenzen is een transportverzekering nog belangrijker. De kans op een schade is dan groter omdat de duur van het transport vaak langer is én omdat er maar wordt geladen en gelost.

Er zijn drie belangrijke vormen van een transportverzekering. Als eerste de goederentransportverzekering. Deze verzekering geeft dekking bij schade aan de goederen tijdens het transport. Daarnaast is er de vervoerdersaansprakelijkheidverzekering welke de beroepsvervoerder behoedt voor het risico van aansprakelijkheid. Tot slot de cascoverzekering, deze verzekering verzekert het risico van schade aan het vervoermiddel.

Omdat met schadegevallen meer dan eens grote bedragen gemoeid zijn is het voor bedrijven verstandig om een adviseur in de hand te nemen voor de transport verzekering. Verzekeringsadviseurs, ook wel tussenpersonen genoemd, kunnen u van advies op maat voorzien over uw transportverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here