Een goedkope website laten maken ? De 10 meest voorkomende valkuilen

0
1150
blog placeholder

1 Website zonder CMS systeem
CMS is de afkorting van Content Management System. Wanneer u verbonden ben met het internet zorgt het CMS systeem ervoor dat u 24 uur per dag uw website kunt onderhouden. Het systeem biedt de mogelijkheid om op ieder moment van de dag informatie te plaatsen of te verwijderen. Een goedwerkend CMS systeem maakt het dus mogelijk om een directe aanpassing te maken. U hoeft niet meer met iedere wijziging of aanpassing van uw website naar een webbouwer, om daar dan vervolgens de bijbehorende rekening te ontvangen. Daarnaast moet je bij de keuze van een CMS systeem letten op bijvoorbeeld de volgende zaken: Is er gebruik gemaakt van zoekmachine optimalisatie? Wordt er rekening gehouden met het creëren van zoekmachine vriendelijke URL’S? Is het menu flexibel? Is er een mogelijkheid om zelf de data per pagina in te voeren?

2 Uniek design of toch een template
Zoekt u een goedkope website, dan zal het design vaak gebaseerd zijn op een zogenaamde website template. Een website template is een kant en klare website, die voor een groot deel passend is. Deze template kan vaak worden aangepast naar u gekozen huisstijl. Het grootste nadeel van het gebruik maken van een template in plaats van een uniek design, is dat u waarschijnlijk niet de enige bent die in het bezit is van deze template. Een website template wordt vaak aan meerdere personen verkocht en dat maakt uw website of webshop niet origineler. Wilt u een originele website? Kies dan geen website template, maar een uniek design.

3 Een website leasen of eigendomsrecht
Tegenwoordig werken veel webbureaus met een zogeheten leasecontract. U betaalt niet voor het webdesign of webdevelopment, maar per maand wordt er een x bedrag verrekend. De keerzijde van een website leasen, is in feite dat de website niet uw eigendom is, maar nog steeds in bezit is van het webbureau. Bovendien is het niet gemakkelijk om te switchen van webbureau of in eigenbeheer te hosten, omdat u dan eerst dient te onderhandelen over een eventuele afkoopsom.

4 Is de website modulair uit te breiden?
Een website is nooit helemaal af en daarom is het belangrijk om alvorens na te denken over functionaliteiten die u in de toekomst wellicht zou willen toepassen. Het is in ieder geval handig om te informeren of de website uit te breiden is met zogenaamde modules. Voorbeelden hiervan zijn: een nieuws module of blog module. Met een nieuws module kunt u gemakkelijk nieuwsberichten publiceren op uw website. Bij het laten maken van een website, moet u dus rekening houden met functies, waar u in de toekomst gebruik van wilt maken.

5 Support na oplevering van een website
Nadat uw website is opgeleverd, loopt u ongetwijfeld tegen een aantal punten aan, die u graag anders ziet. Vaak komt het bij het laten maken van een goedkope website voor, dat u geen of slechte support ontvangt. Wat regelmatig voorkomt is dat de ‘goedkopere’ webbureaus hoge prijzen hanteren voor achteraf support. Zoek daarom van tevoren uit of een webbureau support biedt en welke prijzen zij hanteren.

6 Full service internetbureau
Vele webbureaus die tegen een lage vergoeding websites bouwen, bieden in de meeste gevallen niet het volledige pakket. Het is daarom verstandiger om voor een webbureau te kiezen, die zich naast websitedesign en webdevelopment bezig houdt met zaken, zoals online marketing, email marketing, affiliatiemarketing. Over deze diensten moet een bureau beschikken, wil deze daadwerkelijk uw website kunnen promoten en tot een succes brengen.

7 Deadlines
Veel webbureaus beloven hun klanten gouden bergen, voornamelijk met het behalen van deadlines, maar niets is minder waar. Het komt regelmatig voor dat deadlines niet behaald worden, vanwege uiteenlopende redenen. Mocht de releasedatum van uw website belangrijk zijn, laat dit dan te allen tijde vastleggen in uw overeenkomst met het webbureau. Hierdoor kunnen er achteraf geen onenigheden ontstaan over de opleverdatum van de gebouwde website.

8 Webhosting regels
Webhosting is een dienst die bedrijven de ruimte geeft om informatie op te slaan, die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en zorg te dragen dat uw website altijd beschikbaar is, wordt deze opgeslagen bij een hostingbedrijf. Let bij het laten bouwen van uw website op de voorwaarden van de zogenaamde hosting pakketten. Besteed uw aandacht aan bijvoorbeeld de schaalbaarheid en back up. Het zou namelijk vervelend als u website niet toegankelijk is voor potentiële nieuwe klanten.

9 E-mailreputatie
Webbureaus die websites bouwen voor een lagere prijs, houden vaak geen rekening met e-mailreputatie, daarom kunt u het beste kiezen voor een full service  bureau. E-mailreputatie kan namelijk de sleutel zijn tot succes. Wanneer je website een goede e-mailreputatie heeft, biedt dit de grootste kans dat u e-mails ook daadwerkelijk de inbox van uw klant bereikt en niet wordt gezien als spam. Zoals u uit eigen ervaring waarschijnlijk wel weet, wordt spam vrijwel direct gedelete. Check van te voren of het webbureau bekend staat als ‘spammer’ en of het een Return Parth Certified Sender is. Met Return Path kunt u kijken of het webbureau betrouwbaar is en niet naar voren komt op bepaalde blacklists.

10 Geen (bruikbare) statistieken beschikbaar
Wat zijn het aantal bezoekers? Waar komen de bezoekers vandaan? Hoe hebben ze mijn website gevonden? Wanneer u niet over deze statistieken beschikt heeft u niet de mogelijkheid om de website bij te sturen, indien nodig. Het is daarom zeer belangrijk dat u van tevoren een goede statistiekentool laat integreren in uw website. Google bied een gratis Statistieken pakket genaamd Google analytics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here