Maak optimaal gebruik van de buitenruimte

0
433
kantoor met terras

Vaak heb je een tuin achter jouw bedrijf of een strook gras rond jouw zaak die niet actief gebruikt wordt en dat is zonde van de verloren ruimte. Deze oppervlakte kan een nuttige functie krijgen en bijdragen aan de functies van jouw onderneming.  

Productiviteit stimuleren

Wanneer je onderneming zich in een industriegebied bevindt, is betongrijs vaak de hoofd tint als je uit het raam kijkt. Op druilerige dagen werkt deze grijze aanblik extra deprimerend. Uitzicht op gras, bomen, struiken of bloemen, is echter rustgevend en na een regenbui kan het groen des te levendig zijn. Wist je dat zelfs kamerplanten een positieve invloed hebben op jezelf en jouw werknemers? 

Bekijk dus de mogelijkheden om natuurlijke elementen te creëren binnen of buiten de onderneming.  Maak er een teambuildingactiviteit van en steek de handen uit de mouwen met je personeel. Zo kun je bijvoorbeeld samen een stuk van de tuin inrichten als picknickgelegenheid voor het personeel.  

Extra ruimte

Misschien ligt het grasveld er nu maar desolaat bij. Tijd om hier verandering in te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte van de tuin inrichten als lounge, zodat het een aangename plek wordt om businesspartners te ontvangen en zakelijke besprekingen te voeren. Het is ook een welkom alternatief voor de gebruikelijke kantoorruimte en een plaats voor een welverdiende pauze voor je personeel. 

Organiseer je een opendeurdag of een ander event, dan kun je een strechtent kopen en op het grasveld plaatsen om de bezoekers te onthalen. Het zorgt ook meteen voor extra plaats om diensten en producten voor te stellen. Valt het weer onverwacht tegen, dan kan iedereen er schuilen en vallen de festiviteiten letterlijk niet in het water. 

Wil je jouw gasten ook een hapje en drankje aanbieden, dan kun je van de tuin een troef maken door deze gezellig in te richten met planten en bloemen. Installeer een terrasoverkapping voor horeca om de buitenruimte in uiteenlopende weersomstandigheden maximaal te benutten.  Heeft jouw tuin een aparte vorm, win dan advies in bij een binnenhuisarchitect. Met een eenvoudige herschikking is het soms mogelijk om extra zitplaatsen te creëren, zonder dat je moet inboeten op comfort. 

Groen dichtbij

Zijn er geen mogelijkheden voor de inrichting van een buitenruimte rond je onderneming maar wil je toch ergens in het groen vergaderen? Niet getreurd maar ga op zoek naar onontgonnen plekjes in de buurt. Neem eens een kijkje op google maps. Je zal versteld staan van het grote aanbod aan onontgonnen pareltjes op wandelafstand: een parkje, plein, grasveld aan het water, een open tuin in de buurt, een schitterend terras van een nieuwe horecazaak, …