Help ik heb een hostingpartij nodig! Hoe maak je de juiste keuze?

0
3010
webhosting

Voor de gemiddelde ondernemer is het hebben van een eigen website tegenwoordig haast noodzakelijk. Steeds meer mensen zijn namelijk online actief en kopen daar producten en diensten. Bovendien is een eigen website een goede manier om je naar de buitenwereld toe te presenteren. Ook kun je met een eigen website omzet generen, zowel door het verkopen van producten als het plaatsen van advertenties. Om dit mogelijk te maken heb je wel de juiste hosting nodig. Maar hoe kies je nu een goede hostingpartner? Je leest het in dit artikel.

Wat is webhosting?

Webhosting werkt eigenlijk heel simpel. Het komt er op neer dat je bij een bedrijf een stukje opslag huurt op het internet. Deze partij staat bekend als een ‘webhost’ en zorgt ervoor dat je jouw website of andere online bestanden bereikbaar kunt maken. Daarnaast heeft een webhost de taak om een website goed en snel bereikbaar te houden. Zo moet jouw site niet alleen op de pc, maar ook op de mobiele telefoon te bezoeken zijn. Tenslotte heeft een webhost de taak om de server waar jouw website op staat te beveiligen. Daardoor loop je geen schade op door toedoen van online criminelen, zoals hackers.

Bedenk voordat je een bepaalde hostingpartij kiest goed welke diensten je nodig hebt. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoeveel ruimte heb ik nodig op mijn website?
  • Wat voor domeinnaam wil ik, moet het eindigen op .nl, .com, .net of iets anders?
  • Heb ik een speciale e-mailbox nodig?
  • Heb ik een spamfilter nodig, en kan de hostingpartij deze eventueel regelen?

Vergelijk hostingpartijen en lees reviews

Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen webhosting bedrijven. Om een goede keuze te maken kun je de partijen het beste met elkaar vergelijken. Er zijn diverse prijsvergelijkingssites actief die zowel de prijs als kwaliteit van een host duidelijk in kaart brengen. Lees daarnaast altijd de beoordelingen van eerdere klanten over een bedrijf door.  Eerdere klanten geven vaak een eerlijk oordeel over de producten en/of diensten van een bedrijf.  Het komt bijna nooit voor dat echt iedereen positief is over een bedrijf, want meningen verschillen nu eenmaal.  De kans is groot dat je een goede keuze maakt wanneer de positieve beoordelingen de negatieve beoordelingen ruimschoots overschrijden.

Kies voor goede servers en service

Het is van essentieel belang dat een webhost servers aanbiedt die altijd goed bereikbaar zijn. Je wilt namelijk niet dat bezoekers jouw website niet kunnen bereiken. Dit kan leiden tot dalende bezoekersaantallen en omzet. Lees wederom de reviews van eerdere klanten door om er achter te komen of de servers van een bepaalde webhost een beetje in orde zijn. Tevens is het belangrijk dat een bedrijf voldoende schijfruimte biedt. Voor een kleinere website heb je meer dan voldoende aan 2GB aan ruimte. Wie een grotere website heeft moet op zoek naar een hostingpartij met meer schijfruimte. Sommige grote websites gebruiken wel 50 GB aan schijfruimte! Kies tot slot voor een hostingpartij met een goed bereikbare klantenservice. Daardoor weet je zeker dat jouw vragen en/of opmerkingen snel en op tijd worden beantwoord.

Lees ook: uitbreiden naar Duitsland? Hier een aantal tips