Het leukste kantoor creëer je zo!

0
1773
biljartballen

Een kantoor zegt veel over een bedrijf. Het is als het ware het fysieke visitekaartje. Daarnaast is het belangrijk dat het kantoor een fijne plek is om te werken. Meer dan de helft van werknemers in Nederland werkt 35 uur of meer per week, aldus het CBS in een artikel van 20 februari 2020. Dan is een goede werksfeer essentieel. We zien dat de behoeftes van werknemers de afgelopen jaren enorm zijn veranderd. Vroeger waren de kantoren vooral saai, grauw en afgesloten, mede dankzij de bekende systeemplafonds. Nu zien we het tegenovergestelde. Wanneer een sollicitant langskomt, is de uitstraling van het het eerste waar hij of zij naar kijkt het. Wat voor extra’s biedt jouw kantoor en hoe kun je het zo leuk maken voor iedereen?

Verschillende werkplekken creëren

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten werkplekken. Zo kiest het ene bedrijf ervoor alleen maar standaard werkplekken te plaatsen en houdt de ander meer van flexplekken. Het is ook mogelijk deze twee met elkaar te combineren. Zo ben je als werkgever erg flexibel en kun je meerdere werknemers tevreden stellen.

Een ruimte voor sport en ontspanning

Niks is beter dan even een moment rust nemen van je werkplek vandaan. Dit zou op elk kantoor mogelijk moeten zijn en we zien het ook steeds vaker terugkomen. Denk hierbij aan een pingpong of biljarttafel. Je zult je verbazen hoe vaak er een nieuwe biljartkeu aangeschaft moet worden en hoe veel werknemers je hiermee blij maakt. Zo kun je bij een biljartwinkel nog veel meer extra’s aanschaffen om er een echte poolwedstrijd van te maken.

Stel teambuilding als prioriteit

Een team wat elkaar goed kent werkt beter samen. Door middel van teambuilding leren je werknemers niet alleen elkaar kennen, maar ook jou als werkgever. Je zorgt met elkaar voor een betere band en daarnaast is de drempel om met de werkgever te communiceren een stuk lager.