Dagje Rotterdam: what to do?

0
709

Wanneer je een dagje vrij bent kan je er voor kiezen om een dagje naar Rotterdam te gaan. Erg leuk om te doen, maar waar moet je eigenlijk beginnen? Het is een hele mooie stad met een eigen sfeer, die heel leuk is om te gaan leren kennen. Van te voren kan je online natuurlijk al het een en ander opzoeken, maar als je daar bent kom je er natuurlijk ook grotendeels achter waar je naartoe moet en wat er leuk en gezellig uit ziet. Het is belangrijk dat het je dan ook aanspreekt, maar van te voren een aantal dingen uitzoeken kan natuurlijk nooit kwaad. In dit artikel lees je over de hotspots voor als je een dagje naar Rotterdam gaat.

De haven

Een van de dingen die natuurlijk spreken voor Rotterdam, is de haven van Rotterdam. Dat de haven de grootste haven van Europa is, dat weten we allemaal inmiddels wel. Het is dan ook zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken. Een rondje rijden over de Maasvlakte kan dan ook erg leuk zijn om te doen. Ook kan je dit per boot doen en een tour maken over het water. Daarnaast kan je ook eens kijken naar alle cruiseschepen die voorbij komen. Je kan een bezoekje doen aan de SS-Rotterdam, maar ook bij alle leuke eettentjes die in de haven zitten. Je bent hier wel even zoet!

De Euromast

Niet te missen, dat is de Euromast. Wanneer je Rotterdam bekijkt, zal dit ook een van de dingen zijn die je opvalt. Met een lounge/restaurant op maar liefst 185 meter hoog, kan je op grote hoogte genieten van het uitzicht. Ook kan je hier een paar nachtjes blijven slapen of iets dergelijks, net als heerlijk gaan dineren of een stukje gebak verorberen. Je kan gaan genieten van het uitzicht dat de Euromast je zal bieden. Ben je meer in voor wat spanning? Ga dan abseilen van de Euromast. Dit is wel alleen voor waaghalzen, niet iedereen zal dit erg leuk vinden natuurlijk. Maar houd jij hier wel van en durf je de hoogte te trotseren? Ga dit dan zeker doen!

De Markthallen

Een ander leuk uitje om te maken als je toch in Rotterdam bent is om naar de Markthallen te gaan. Dit is eigenlijk een grote hal met allemaal kraampjes met eten. Zo kan je lekker overal wat vandaan halen en heerlijk gaan genieten van de verschillende keukens die ze daar aanbieden. Echt een stukje Rotterdam dat je ook gezien moet hebben wanneer je er bent. Erg leuk om samen naartoe te gaan met iemand en alles te delen zodat je nog meer dingen kan gaan proeven! Van smoothies naar burgers, naar een curry of een poké bowl. Nog niet op de hoogte van wat dat laatste is? Lees dan dit artikel en kom het allemaal te weten.