Wat moet je doen bij een kriebeltrui?

0
1175

Nu dat het steeds kouder weer wordt, zal je ook dikkere kleding gaan dragen. Enkel een shirtje voldoet namelijk niet meer en een dun vest helpt ook niet altijd meer. Tijdens de koude dagen is het altijd een gedoe om een fijne trui te vinden die niet kriebelt. Want wat moet je precies doen als je wel een trui hebt die kriebelt? Hieronder lees je meer, zodat ook jij heerlijk warm door de koude dagen kan komen zonder dat je gek wordt van de kriebels van de trui.

Zorg er goed voor

Eén van de dingen die je kan doen is om de trui eens goed te behandelen zodat het niet meer zo stug en kriebelig aan gaat voelen. Dit kan je doen door de trui te gaan masseren met een mengsel van lauw water en conditioner. Dit mengsel smeer je goed in over de trui en je gaat dit een beetje in de trui masseren zodat alle stukken van de trui goed geraakt zijn door de conditioner. Dit spoel je vervolgens uit met ruim schoon water op dezelfde temperatuur. Als het goed is zou nu al een heel deel opgelost moeten zijn!

Gooi het in de was met natuurazijn

Natuurazijn maakt de was een stuk zachter, en dat geldt niet alleen voor handdoeken of theedoeken. Dit geldt ook voor jouw kriebelige trui. Zorg wel dat je de trui dan binnenstebuiten wast zodat je ook de wrijving wat verminderd en dat de trui mooi blijft. Hierdoor hoort jouw trui zachter te worden en dit is ook geen hele heftige manier waardoor het de kleuren van de trui bijvoorbeeld aan zou gaan tasten

Gebruik geen droger meer

Wol kan niet heel erg goed tegen de droger. Vandaar dat het verstandig is om die trui van wol niet meer in de droger te gooien maar netjes uit te hangen. Dit kan op een lijn zijn bijvoorbeeld maar het is nog beter om de trui liggend te laten drogen zodat de trui zijn vorm niet gaat verliezen. Het is sowieso beter voor elk kledingstuk om niet meer in de droger te gaan, daarvan slijt kleding namelijk sneller en dat is natuurlijk zonde.

Wil je nog langer met kleding vooruit kunnen gaan? Lees dan dit artikel en kom alles te weten over duurzame kleding. Vooral in deze tijd is dat natuurlijk een belangrijk aspect, vandaar dat het nooit kwaad kan om je hier eens in te gaan verdiepen. Met een paar kleine dingen waar je voortaan op kan gaan letten, kan je al veel bewuster en duurzamer bezig zijn. Want uiteindelijk kost slijtage jou ook geld in je portemonnee wanneer je maar nieuwe items moet blijven kopen.