Waar moet je op letten als je babykleertjes koopt?

0
686
vrouw met 2 kinderen op vakantie

Bij het zorgen voor een baby komt heel wat kijken. Als jonge ouder heb je opeens een klein mensje in je armen dat je moet verzorgen en opvoeden. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk doen. Wanneer je de eerste kleertjes voor je kleintje in huis haalt zijn er dingen waar je op kunt letten, ook al sta je daar misschien niet meteen bij stil. Ze moeten bijvoorbeeld gemaakt zijn van de juiste soort stof. Benieuwd waar je rekening mee moet houden bij het kopen van babykleertjes? We vertellen het je in dit artikel.

Comfort is belangrijk

Natuurlijk is het belangrijk dat de kleertjes van je baby er schattig uitzien, maar comfort is net zo belangrijk. Kies voor kleertjes die gemaakt zijn van een natuurlijke stof, zoals katoen. Dat is zacht en neemt vocht goed op, wat belangrijk is voor jonge kindjes. Ook ademt katoen beter dan een synthetische stof. Let erop dat de kleertjes geen harde naden aan de binnenkant hebben die kunnen irriteren. De huid van je baby’tje is gevoelig en heeft baat bij zachte stoffen. Ook handig: kies voor een stof die een beetje rekbaar is. Dat maakt het aan- en uittrekken van de kleertjes wel zo makkelijk.

Haal meerdere setjes in huis

Babykleertjes worden snel vies, soms op onverwachte momenten. Daarom is het verstandig meerdere setjes in huis te hebben. Steek altijd een extra rompertje of onesie voor je baby in je luiertas wanneer je op pad gaat. Zo weet je zeker dat je altijd een verschoning bij je hebt. De regel is dat je van babykleertjes eigenlijk nooit te veel kan hebben. Ook kun je verschillende soorten kleertjes in huis halen zodat je die leuk kunt combineren. Match een stoer babyvestje bijvoorbeeld met een leuke legging en shirtje.

Accessoires voor je kleintje

Naast kleertjes is het ook leuk andere spulletjes voor je baby in huis te hebben, zoals een tutteldoek of fijne babyslofjes voor de winter. Een tutteldoekje is prettig om vast te houden en op te sabbelen. Het laat je baby’tje al spelenderwijs de wereld verkennen. Slofjes houden de voetjes van je baby lekker warm. Dat is wel zo prettig, want newborns zijn nog niet zo goed in staat hun eigen temperatuur te reguleren.

Duurzame kleertjes

Ga je de garderobe van je kleintje aanvullen, dan is het goed om ook rekening te houden met de impact die deze babykleding op de wereld heeft. Koop het liefst duurzame kleertjes van een merk als Donder. De kleertjes van Donder zijn niet alleen enorm leuk om te zien, maar zijn ook gemaakt van biokatoen. Ook verpakt het merk alle bestellingen in zakjes van het biologisch afbreekbare suikerriet. Zo kun je met jouw keuze een positieve impact hebben op de wereld waarin je kleintje opgroeit.