Zo ben je optimaal verzekerd

0
358

Het is belangrijk oom volledig verzekerd te zijn. Het probleem is alleen dat je tegenwoordig zoveel verschillende verzekeringen kan afsluiten, dat het niet heel gemakkelijk is om het overzicht te bewaren. In dat opzicht kan je dus ook wel het nodige aan dit overzicht hebben. Alle reden om dit artikel eens goed door te nemen. Dit helpt je om er optimaal voor te zorgen.

Zorgen voor verplichte verzekeringen

Het is goed om te weten dat enkele verzekeringen in Nederland verplicht zijn. Die moet je dus in ieder geval op orde hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een zorgverzekering nodig. Vanaf dat je 18 jaar oud bent heb je die verplicht nodig in Nederland. Je moet minimaal de basisverzekering hebben, maar kan wel ook aanvullend verzekerd worden. Ook een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig verplicht. Dit is belangrijk met het oog op het kopen van een huis en de hypotheek die daarbij hoort.

Andere verplichtingen nakomen

Heb je een gemotoriseerd voertuig? Dan is het verplicht om een WA-verzekering te hebben. Het is dan zo dat je verzekerd bent wanneer je bij anderen schade maakt. Het is fijn om te weten dat je je ook aanvullend kan verzekeren. Dit is echter geen verplichting, dus bepaal dit vooral voor jezelf. Het is ook mogelijk om je woonhuis te verzekeren. Dit doe je met de opstalverzekering. Ook die is verplicht. Zo kan je aan je hypotheekverplichtingen blijven voldoen en stort de waarde van je woning niet in bij bijvoorbeeld brand.

Kiezen voor aanvullende verzekeringen

Het is ook belangrijk om te kijken naar aanvullende verzekeringen. Zo kan je namelijk zorgen dat je nog beter op maar verzekerd bent. Er zijn heel veel mogelijkheden op dit gebied. Het is fijn om te weten dat er allerlei mogelijkheden zijn waar je mee aan de slag kan. De bekendste is wel de inboedelverzekering. Daarmee verzeker je de spullen in huis voor wanneer er iets gebeurt. Dit is een mooie aansluiting op je opstalverzekering.

Het verzekeren van aansprakelijkheid

Ook niet verplicht, maar wel handig, is de aansprakelijkheidsverzekering. Het is belangrijk om te weten dat 95% van de Nederlanders deze heeft. Het is namelijk zo dat je altijd ongelukken kan meemaken. De schade die je anderen dan toebrengt, kan je op die manier dekken. De kosten kunnen namelijk wel heel hoog oplopen. Het is slim om hier dus ook eens over na te denken, mocht je het nog niet verzorgd hebben. Dit kan een groot verschil maken.

Verzekerd zijn bij reizen

Reizen is een grote liefhebberij van veel mensen. Het is alleen wel zo dat er van alles kan gebeuren tijdens je reizen. Het is dan dus ook belangrijk om te weten dat je daar ook gewoon voor verzekerd kan zijn. Alle schade en problemen die je kan tegenkomen op een vakantie is daarmee te dekken. Dat is vooral fijn voor materiële zaken, maar kan ook helpen als je met ziekte te maken hebt en behandeld moet worden in het buitenland. Deze verzekering kan ook bij binnenlandse reizen soms van pas komen.