Zo maak je zelf leuke geboortekaartjes

0
392

Ben je in verwachting en is het bijna tijd om te bevallen? Dan is het natuurlijk ontzetten leuk om met alle voorbereidingen op wat komen gaat bezig te zijn. Zo is het bijvoorbeeld ook tijd om een leuk geboortekaartje uit te zoeken. Al kan je het nog beter aanpakken. Je kan er namelijk ook iets persoonlijks van maken. Dan ga je gewoon zelf aan de slag en verzorg je jouw eigen geboortekaartjes. Om ervoor te zorgen dat je dit goed aanpakt, kan je op deze plek een paar handige tips vinden.

Op tijd eraan beginnen

Een eerste tip is dat je er op tijd aan moet beginnen. Het kan zijn dat deze tip een beetje aan de late kant komt, omdat je al enige tijd onderweg bent in je zwangerschap. Dat is niet direct een heel groot probleem. Wel is het zo dat je tot betere ideeën en betere kaartjes komt wanneer je er eerder aan begint. Dat is dus alvast een belangrijke reden om al vroeg in je zwangerschap met ideeën te gaan stoeien. Zo ben je ruim op tijd om tot het beste idee te komen. Dat zal dan ook voor veel meer rust en tevredenheid zorgen.

Hoeveel moet je er maken?

Het is fijn om lekker met het maken van een geboortekaartje bezig te zijn. Zorg wel dat je goed nadenkt over naar wie je deze allemaal gaat sturen. Het is slim om alvast een adressenlijst op te stellen. Al is het alleen al om precies te weten wat je allemaal nodig hebt hiervoor. Hoe beter je voorbereid bent, hoe kleiner de kans is dat je voor een verrassing komt te staan. Dat is natuurlijk altijd fijn, want je hebt al genoeg aan je hoofd. Het ontwerpen en maken van het kaartje moet juist voor afleiding zorgen.

Wat past bij jullie?

Het is belangrijk om ook te zorgen dat het geboortekaartje dat je maakt echt uniek is. Hoe doe je dat? Door iets te kiezen wat goed bij jullie past. Jij en je partner hebben natuurlijk een bepaalde smaak en een bepaalde stijl. Dat is wel gemakkelijk, want dat kan je gebruiken wanneer je een kaartje gaat maken. Dit kan je in allerlei vormen laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren, de stoffen en materialen of de plaatjes die je gebruikt voor het kaartje. Daar kan je wel heel veel mee bereiken.

Denk ook na over de tekst

Een probleem met veel kaartjes die jezelf ontwerpt en maakt is dat er veel tijd in de materialen en het design gaat zitten. Bedenk je echter wel ook dat er ook nog het nodige op komt te staan. De naam van jouw kindje, de geboortedatum, de lengte en het gewicht zijn stuk voor stuk feitjes. Er komt vast ook nog wel een leuke quote of een motto bij. Zorg dus wel dat je er de ruimte voor hebt zodat dit past. Kijk ook goed of de stijl ervan past bij wie jullie zijn. Dit is heel belangrijk.