Zorgen voor opbergruimte in de badkamer

0
322
Depositphotos_444563636_S

Opbergruimte is in elke kamer nodig. Zouden we dat niet hebben, dan zou de woonkamer binnen de kortste keren vol liggen met spelletjes, speelgoed, papierwerk en boeken. Ook de slaapkamers zouden bezaaid zijn met kleding, en je zou niks meer terug kunnen vinden. gelukkig hebben we ook in vrijwel elke kamer een kast staan waar we het nodige in op kunnen bergen. De enige ruimte waarin dit nog weleens wordt vergeten, is de badkamer. Dat is zonde, want juist in die ruimte wil je dat het netjes is. dit zorgt er namelijk voor dat je goed kunt ontspannen.

Bekijk je meubels

Bekijk eerst eens de meubels in je badkamer om te bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt. heb jij een losse wastafel zonder onderkast? Dan zou je ervoor kunnen kiezen hier een onderkast voor aan te schaffen. Er zijn ook wastafels verkrijgbaar met een meubel. Niet alleen zien deze er een stuk moderner uit, maar je hebt ook direct voldoende opbergruimte. Ga je voor een volledig nieuw model? Kies dan voor een zwevend badkamermeubel. Zo behoud je de ruimte op de grond waardoor je het makkelijker schoon kunt houden, maar de badkamer oogt daardoor ook nog eens groter.

Kasten in de badkamer

Een badkamermeubel met wastafel is een leuk begin, maar dat is vaak niet genoeg. In deze meubels worden vaak de haarborstels, make-up, tandenborstels en de föhn en krultang bewaard. En dat is ook logisch, want op het moment dat je voor de spiegel staat kun je er direct bij.

Toch zou je ook nog moeten gaan kijken naar de verschillende badkamerkasten. Ook hierbij kies je het beste voor een zwevend model zodat de vloer leeg blijft. Daarnaast is het verstandig de kast in deze kleur aan te schaffen als de wastafel. Dit zorgt voor een geheel, waardoor de badkamer een stuk opgeruimder oogt.

Bekijk de verschillende kasten goed en bedenk voor jezelf hoeveel opbergruimte je nodig hebt. wil je de kast enkel gebruiken voor het wegleggen van de handdoeken, of moet er nog meer in? kijk daarnaast ook naar je gezinssamenstelling. Een klein huishouden heeft genoeg aan één kast, maar als je een gezin hebt met 4 of meer kinderen, zou je beter twee kasten aan kunnen schaffen. Ook zijn er kasten verkrijgbaar waar je de wasmand in kunt plaatsen. ideaal, want zo staat de vuile was nooit in het zicht!

Een spiegel voor de badkamer

Een grote spiegel is belangrijk in de badkamer, zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. moet je echter vaak medicatie innemen voordat je naar bed gaat, of wil je bepaalde dingen niet in de badkamerkast opbergen? Dan is een badkamerkast met spiegel een goed idee. hierbij is de deur een spiegel, en kun je in de kast alles kwijt wat je niet in de gewone kast neer wil zetten. Deze spiegels zijn tegenwoordig ook vaak voorzien van led verlichting, zodat je ook altijd de juiste verlichting hebt.