Besparen op koffie? Slimme tips!

0
587
Koffie (2)

Veel mensen zijn dol op koffie. Of je nu een kopje per dag drinkt of juist de hele dag door van koffie geniet: het smaakt altijd weer goed. Maar helaas kan het dagelijks drinken van koffie behoorlijk in de kosten lopen. Gelukkig zijn er slimme manieren om te besparen op koffie drinken! Dit zijn onze tips.

Goedkope koffiecups en koffiepads gebruiken

Drink je koffiecups of koffiepads van een bekend merk? Dan betaal je de hoofdprijs. Er zijn ook veel alternatieve opties te vinden, zoals goedkopere Nespresso cups. Daar kun je flink wat mee besparen! Al is het maar een paar cent per kopje: over een paar maanden of een jaar tijd gaat het om een aanzienlijk verschil. Ga daarom op zoek naar je favoriete smaak in het aanbod van alternatieve cups en pads.

Koffie in de aanbieding kopen

Hoe je nog meer kunt besparen? Door op een koffie aanbieding te letten! Dit geldt zowel voor cups en pads, als voor alle andere koffiesoorten. Gemalen koffie en koffiebonen zijn ook regelmatig afgeprijsd. Je kunt zelfs met jezelf afspreken dat je alleen nog nieuwe koffie inslaat als het in de aanbieding is. Je kunt koffie immers lang bewaren: dit maakt dat je er veel van kunt kopen, en ook al een tijdje voordat je het gaat drinken.

Koffie online kopen

Waar veel aanbiedingen van koffie te vinden zijn? In webshops! Bestel je koffie daarom liever online dan dat je het in de winkel haalt. Daarmee kies je ook nog eens voor een stukje gemak. De koffie wordt immers gewoon bij je bezorgd, en vaak ook nog eens snel. Dat scheelt weer gedoe en gesjouw.

Koffie zonder extra’s drinken

Drink je koffie met melk, suiker, zoetjes of andere extra’s? Ook dit kan in de kosten lopen. Zwarte koffie is nu eenmaal de goedkoopste koffie om te drinken: zonder iets erin. Probeer dit jezelf aan te leren! Of stop niet meer in elk kopje dat je drinkt melk of een zoetje – dit kun je afbouwen. Alle beetjes helpen.

Filterkoffie drinken

Wist je al dat filterkoffie in algemene zin de goedkoopste koffiesoort is om te drinken? Zo gek is het dus niet, om af en toe dat filterkoffiezetapparaat er weer eens bij te pakken. Doorgaans gebruiken veel mensen ‘m alleen nog om veel koffie te zetten, bijvoorbeeld als er visite over de vloer komt. Maar waarom zou je ‘m niet eens wat vaker gebruiken? Filterkoffie smaakt op z’n tijd ook nog eens heerlijk!

Geen koffie buiten de deur halen

Haal je vaak koffie buiten de deur? Dan lopen de kosten pas echt snel op. Probeer hier dus geen gewoonte van te maken, maar zet lekker thuis een vers bakje koffie. Stop er wat liefde in, en het smaakt gewoon net zo lekker thuis.

Minder koffie drinken

De laatste tip die we je mee willen geven: je bespaart ook door wat minder koffie te drinken. Natuurlijk kun je nog altijd van het drankje genieten, maar zijn al die koppen per dag echt nodig? Maar eerlijk is eerlijk: waarschijnlijk neem je liever de bovenstaande tips in acht, als koffiefan!