Pimp jouw paleis met essentials als vloerkleden, rolgordijnen en kaarsen

0
1595
rolgordijnen kiezen

Woon jij al lange tijd in hetzelfde huis en heb je binnen nog niet veel veranderd? Dan kan dit er op den duur in resulteren dat jij het toch wat saai vindt worden. In dat geval is het de hoogste tijd om in actie te komen. Veel mensen denken echter dat het veel geld kost om een woning te pimpen. Wanneer jij allemaal nieuwe meubels aan wilt schaffen, is dit inderdaad het geval. Het kan echter ook een stuk goedkoper. Zo kun jij de muren van jouw woning bijvoorbeeld van een kleurtje voorzien. Hierdoor krijgt jouw huis een compleet andere uitstraling en het kost je ook niet veel geld. Jij kunt jouw woning echter ook pimpen met vloerkleden, rolgordijnen en kaarsen. Hieronder lichten we toe hoe jij met deze drie essentials een echt paleisje creëert!

Rolgordijnen

Een andere mogelijkheid om jouw woning te pimpen is met behulp van rolgordijnen. Net als vloerkleden zijn ook deze in allerlei kleuren verkrijgbaar. Het kost je dan ook maar weinig moeite om een nieuw rolgordijn te vinden dat aansluit bij de rest van jouw interieur. Zoek jij rolgordijnen voor in de woonkamer? Dan is de aansluiting met de rest van het interieur natuurlijk belangrijk. Voor een slaapkamer geldt dit al een heel stuk minder. Hier  komen namelijk aanzienlijk minder mensen. Een gordijn voor in jouw slaapkamer moet echter ook functioneel zijn. Bovendien moet deze raamdecoratie de zon tegenhouden. Kies in dat geval voor zonwerende rolgordijnen. Uiteraard kun jij deze gordijnen ook in jouw woonkamer ophangen. Met behulp van deze rolgordijnen kun jij het op warme dagen nog enigszins koel houden binnen.

Vloerkleden

Vind jij een vloerkleed ouderwets? Dan ligt er vast en zeker geen een in jouw woning. Toch is een vloerkleed ontzettend makkelijk om jouw paleisje simpel en snel te pimpen. Doordat vloerkleden tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar zijn, zijn ze een echte toevoeging aan een woning. Daarnaast kan een vloerkleed ook functioneel zijn. Leg jij een vloerkleed in jouw zithoek neer? Dan baken je dit gebied af met behulp van het kleed. Daarnaast is een vloerkleed natuurlijk een stuk warmer aan jouw voeten dan laminaat of pvc. Zit er een grote vlek in jouw vloer en krijg je deze er niet meer uit? Dan helpt een vloerkleed jou om deze vlek te verbergen.

Kaarsen

Ben jij van mening dat jouw woning niet echt sfeervol oogt? Dan kun je een aantal accessoires kopen om het op te leuken. Hierdoor gaat jouw woning ongetwijfeld meer als een thuis voelen. Ontbreekt het nog steeds aan gezelligheid? Koop dan eens een aantal kaarsen. Overdag heb je hier natuurlijk niet veel aan, maar in de avonduren wel degelijk. Steek de kaarsen aan zodra het donker wordt. De kaarsen stralen niet alleen licht uit, maar geven ook warmte af. Bovendien kun jij zo de verlichting dimmen of geheel uitschakelen. Hierdoor wordt jouw woning ineens een heel stuk sfeervoller!

Lees ook: een bank voor iedere ruimte