Dit zijn de kleurentrends voor jouw interieur in 2020

0
2456
flexa kleurentrends

Het lijkt nog even te duren, maar over een paar maandjes is het alweer 2020. Net als ieder ander jaar zijn er ook voor 2020 weer de nodige trends. Ben jij van plan om jouw woning aankomend jaar onder handen te nemen? Dan verdiep jij je vast en zeker alvast in de interieurtrends voor 2020. Vaak wordt er gekeken naar meubilair dat mensen mooi vinden. Let echter niet alleen op de vorm of functie van een meubelstuk, maar ook op de kleur. Jij wilt natuurlijk wel met de trends meegaan. In dat geval is het belangrijk dat je meubelstukken in de juiste kleur kiest. Maar ja, dat wordt lastig wanneer jij niet weet wat de kleurentrends voor 2020 zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in onderstaande tekst namelijk wat aankomend jaar de kleurentrends zijn.

Zachte tinten

We zien dit jaar al steeds meer zachte tinten terugkeren in het interieur en deze trend zet zich aankomend jaar opnieuw door. Met zachte kleuren maak jij jouw interieur namelijk heel erg speels. Jij kunt ervoor kiezen om een zachte kleur op één van jouw muren te smeren. Overweeg daarnaast ook zeker om meubelstukken met een zachte tint in jouw woning te plaatsen. Uiteraard kies je niet alleen maar voor zachte tinten, want dan wordt het een wat saai geheel. Gelukkig zijn zachte tinten uitstekend te combineren met bijvoorbeeld wit of een wat hardere kleur als grijs.

Grijstinten

kleurentrend

Een grijs interieur klink de meeste mensen wat saai in de oren. Logisch, want grijs wordt al snel bestempeld als een grauwe kleur. Toch behoren grijstinten wel tot de kleurentrends 2020. Om een extra dimensie te geven aan de ze kleur kun jij hem combineren met zwart. Dit maakt het geheel toch wat harder en iets minder saai. Kies jij voor de kleur grijs in combinatie met zwart? Dan raden wij je aan ook vooral functionele vormen te gebruiken. Op deze manier creëer jij namelijk een mooi geheel met deze kleurentrend.

Pastel en naturel

Jij hebt het afgelopen jaar ongetwijfeld al met regelmaat pasteltinten terug zien keren in woonhuizen. Dit werd een paar jaar geleden nog als saai bestempeld, maar de pasteltinten zijn in 2020 terug van weggeweest. Pastel mag dan ook absoluut niet ontbreken in jouw interieur wanneer je de boel onder handen gaat nemen. Combineer deze kleuren vooral met naturellen om het geheel een natuurlijke uitstraling te geven.

Warme kleuren

Niet iedereen is fan van felle kleuren. Dat is op zich logisch, want deze kleuren voelen niet altijd even warm aan. Hierdoor kan een woning een wat ongezellige indruk krijgen. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Kies in dat geval eens voor groene of bordeauxrode meubelstukken. Deze kleuren liggen niet zo voor de hand, maar toch behoren ze aankomend jaar tot de trends. Combineer dit soort kleuren vooral ook met hout en stoffen. Je zult zien dat jouw interieur zo een kleurrijk palet vormt.

kleurentrend 2020

Kleurtrends op het gebied van muurverf

De meeste mensen denken bij het aanpassen van hun interieur alleen aan de meubelstukken. Vergeet echter ook niet aan de muren te denken van de ruimte die jij aan wilt pakken. De kans is namelijk groot dat jij deze nu ook voorzien hebt van een kleurtje. Zijn jouw muren nu nog wit en krijg je straks kleurrijke meubels? Dan is dit natuurlijk wat saai. In dat geval is het verstandig dat jij ook jouw muren van een andere kleur voorziet. Ook voor wat betreft muurverf zijn er in 2020 een aantal trends. Wil jij een kleur op de muur die meegaat met de laatste trend? Kies dan voor Tranquil Dawn. Deze kleur is namelijk uitgeroepen tot de Kleur van het Jaar 2020. We kunnen de kleur het beste ergens tussen groen, blauw en grijs plaatsen. Tranquil Dawn is een zachte kleur die warmte en uitstraalt. Wanneer jij deze kleur op jouw muur smeert, voelt het dus direct prettig wanneer jij je woning binnenstapt. Doordat het een vrij zachte kleur is, kun jij met Tranquil Dawn jouw interieur goed in evenwicht brengen. Zo is deze kleur bijvoorbeeld prima te combineren met gekleurde meubelstukken en/of accessoires. Uiteraard kun jij ook voor een aantal andere Flexa kleuren kiezen die komend jaar tot de trend behoren.

kleurentrends kinderkamer

Doe inspiratie op met gratis woonbrochures

Het blijft natuurlijk lastig om een keuze te maken voor bepaalde kleuren die jij straks terug wilt laten keren in jouw interieur. Door bovenstaande tekst weet jij in ieder geval welke kleuren tot de kleurentrends van 2020 behoren. Vind je het nog steeds lastig een keuze te maken? Dan kan een woonbrochure jou hier mogelijk bij helpen. In zo’n brochure staan namelijk alle trends op het gebied van kleur voor het aankomende jaar. Maar ja, waar vind je zo’n brochure? Wij zijn even voor je op onderzoek uit gegaan en kwamen deze gratis woonbrochures tegen. Hierin vind je niet alleen alle kleurentrends voor 2020, maar de brochures bevatten daarnaast heel veel praktische tips. Hierdoor wordt het voor jou een stuk makkelijker om een weloverwogen keuze te maken voor de kleuren die jij straks in jouw woning terug laat keren. Doe er dus je voordeel mee!