Inspiratie voor jouw buitenkeuken

0
1492
buitenkeuken

Wil jij graag buiten eten, maar loop jij er tegenaan dat jij steeds heen en weer moet lopen tussen de keuken en je tuin als je buiten wilt eten? Een buitenkeuken is de oplossing! Maar, hoe richt je een buitenkeuken in? Welke kookelementen moet jij echt erin hebben zitten? Lees gauw verder voor de beste tips!

Sfeer

Zomaar een buitenkeuken neerzetten is niet echt sfeervol, je moet ook denken aan de omgeving. Als het regent, wil je natuurlijk niet buiten gaan koken. Daarom kan je ervoor kiezen om de buitenkeuken in een overdekt gebied te zetten. Zie het als een soort ‘buitenkamer’. Een tweede eetruimte maar dan buiten. Dezelfde sfeer die je binnenshuis hebt kan je naar buiten brengen zodat het bij elkaar past. Dit kan je doen door de ruimte aan te kleden met decoraties en een grote dinertafel en stoelen neer te zetten.

De juiste onderdelen

Misschien denk je: je kiest toch even snel een buitenkeuken en klaar is kees? Het kan zo makkelijk zijn, maar je kan ook je tijd nemen om je buitenkeuken te personaliseren. Iets wat je namelijk kan toevoegen is een pizzaoven! Hoe leuk is dat? Met al je vrienden en familie je eigen pizza maken in de frisse buitenlucht. Een andere, iets minder glamoureuze optie maar zeker praktisch: een spoelbak. Zo kan je meteen de vuile borden afwassen en je groenten schoonspoelen zodat je dat niet binnen hoeft te doen. Als laatste tip is het verstandig om voldoende berging toe te voegen in je buitenkeuken. Zo kan jij je speciale buitenservies gemakkelijk kwijt en hoeft het niet binnen te staan tussen het normale servies.

Verlichting

Niemand wil in het donker koken, daarom is verlichting essentieel. Verlichting gaat hand in hand met de sfeer van je buitenkeuken. Zeker als jij etentjes wilt organiseren met vrienden wil je wel dat het gezellig is. Sfeerverlichting kan daarbij helpen. Kaarsen, slingers aan lichten of een grote kroonluchter. Chic of informeel. Het kan allemaal.

Heb jij nieuwe inspiratie gekregen voor jouw toekomstige buitenkeuken? Als het goed is heb jij nu al de handvatten om een buitenkeuken te realiseren die voldoet aan al jouw eisen.