Woonkamer inrichten? Vergeet dit niet!

0
1442
woonkamer inrichten

Het inrichten van een woonkamer is een flinke klus. Menig Nederlander schiet dan ook in de stress door hier alleen al over na te denken. Heb je besloten dat jouw woonkamer toe is aan een andere uitstraling? Dan sta je voor een behoorlijke opgave. Zorg er altijd voor dat je doordacht te werk gaat wanneer je jouw woonkamer opnieuw in gaat richten. Zo is het bijvoorbeeld handig om een plan te hebben. Op deze manier kun je jouw woonkamer stap voor stap opnieuw inrichten. Er komt namelijk meer kijken bij het inrichten van een woonkamer dan alleen wat nieuwe meubels uitzoeken. Uiteraard wil je niets vergeten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je een aantal handvatten, zodat je niets vergeet bij het inrichten van jouw woonkamer!

Kies een stijl die je mooi vindt

Loop een woonwinkel binnen en je ziet direct een groot aanbod aan verschillende meubels. Sommige van deze meubelstukken lijken op elkaar, maar er zit vandaag de dag ook veel verschil in. De verschillende meubels kunnen we allemaal toeschrijven aan een bepaalde stijl. Voordat je begint met het uitzoeken van meubels doe je er dan ook goed aan een stijl te kiezen. Dit doe je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Nee, hier moet je eerst wat inspiratie voor opdoen. Zoek dus allereerst op welke verschillende stijlen er allemaal zijn. Gelukt? Kijk dan of er een stijl is die je mooi vindt. Ga vervolgens op zoek naar meubels die bij deze stijl passen. Je zult zien dat het aanbod op deze manier al aanzienlijk slinkt. Lukt het jou niet om uit twee stijlen te kiezen? Geen probleem, want je kunt natuurlijk ook meerdere stijlen met elkaar combineren. Kies bij voorkeur niet meer dan twee stijlen. De inrichting van jouw woning wordt in dat geval wel behoorlijk slordig en vormt niet echt een geheel.

Werk met een budget

Nieuwe meubels zijn vaak niet goedkoop. Wil je echt alle meubels in jouw woonkamer vervangen? Stel hier dan een budget voor in. Op deze manier weet je direct naar wat voor een soort meubels je moet zoeken. Heb je betrekkelijk veel geld beschikbaar voor jouw woonkamer en wil je een moderne stijl? Een of meer design meubel(s) kunnen dan goed van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere design kasten in jouw woonkamer plaatsen of design stoelen aan jouw eettafel zetten. Zoek je nog exclusieve kasten die je niet zo snel bij een ander in de woonkamer aantreft? Dan zijn kasten van String vast en zeker iets voor jou. Het grote voordeel van deze kasten is dat je ze helemaal naar eigen smaak kan samenstellen. Je vindt hier overigens niet alleen kasten voor in de woonkamer, maar ook voor in de keuken, werkkamer, badkamer en hal. Kortom: je zit hier goed voor nagenoeg alle soorten kasten!

Hoe zit het met de verlichting en stroompunten?

Voor het opnieuw inrichten van een woonkamer wordt vaak een plattegrond gemaakt. Een goede zaak, want zo wordt het inzichtelijk hoe jouw woonkamer eruit moet komen te zien. De meeste mensen geven echter alleen de nieuwe meubels op zo’n plattegrond weer. Doe je dit ook? Waak er dan voor dat je in een later stadium niet tegen problemen aanloopt. Wat er zoal kan gebeuren wanneer je uitsluitend meubels weergeeft op een plattegrond? Dat je licht- en stroompunten op onhandige plekken hebt zitten. Daarom raden wij jou ook aan niet alleen meubels weer te geven op een plattegrond, maar ook licht- en stroompunten. Op deze manier kun je direct zien of dergelijke punten op een handige plek zitten. Zo niet? Dan kun je licht- en stroompunten tijdig laten verplaatsen en voorkom je problemen in een later stadium.

Neem geen overhaaste beslissingen

Je moet heel wat keuzes maken wanneer je jouw woonkamer opnieuw in gaat richten. Daarom is het belangrijk dat je vooral niet overhaast te werk gaat. Toch willen sommige mensen hun woonkamer binnen no time opnieuw inrichten. Hierdoor maak je mogelijk verkeerde keuzes. Besluit dus niet van de ene op de andere dag om jouw woonkamer opnieuw in te gaan richten. Neem er rustig de tijd voor en denk vooral ook goed na over meubels die je in jouw woonkamer wilt. Je kunt er beter te veel dan te weinig tijd voor uittrekken. Wanneer je er de tijd voor neemt is de kans groot dat je straks zeer tevreden bent met de nieuwe inrichting van jouw woonkamer!

Lees ook: hoe kies je geschikte meubels voor in jouw woning?