Een nieuwe uitstraling voor je houten trap

0
895
houten trap

Waar de trap vroeger werd gezien als slechts een object dat twee verdiepingen met elkaar verbindt, zijn huizenbezitters het er tegenwoordig unaniem over eens dat je er ook een waar designobject van kunt maken. Als je gezegend bent met twee rechterhanden, zou je deze klus zelf kunnen aanpakken. Heb je echter minder ervaring met het aanpakken van grote klussen in huis een besteed jij je tijd liever aan andere dingen? Dan is het een prima optie om te kiezen voor traprenovatie uitgevoerd door een echte specialist. Die beschikt over alle benodigde materialen en heeft een schat aan ervaring. Bovendien rondt een bedrijf dat is gespecialiseerd in traprenovatie het project veelal binnen no-time af.

Houten overzettreden

Je kunt de trap op veel verschillende manieren laten opknappen. Gaat jouw voorkeur uit naar de warme uitstraling van een houten trap? In dat geval kun je kiezen voor een houten traprenovatie. Houten trappen zijn niet voor niets razend populair. Bijvoorbeeld vanwege de talloze mogelijkheden op het gebied van stijlen, houtsoorten en afwerkingen. Een traprenovatie met hout kun je laten uitvoeren met onder andere: kersen, Frans eiken, wengé, beuken en verschillende soorten hardhout. Je bestaande trap wordt bekleed met houten overzettreden. Veel mensen kiezen voor massief eiken overzettreden, maar ook trapbekleding van andere houtsoorten behoort tot de mogelijkheden. Voor welk hout je ook kiest, het resultaat is hoe dan ook een stijlvolle en veilige houten trap waar je weer met veel plezier op en af loopt.

Fraaie afwerking

Als je de keuze voor het soort overzettreden waarmee je de houten traprenovatie laat uitvoeren eenmaal hebt gemaakt, kun je bepalen hoe je de houten trapbekleding wilt laten afwerken. Je kunt kiezen uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Je kunt de houten overzettreden voorzien van een rubberen strip, afwerken met een smal aluminium profiel of naadloos laten. Een specialist in traprenovatie kan de structuur van het hout ook beïnvloeden door middel van de technieken verouderen of schrapen. In tegenstelling tot het laten maken van een geheel nieuwe houten trap, is een houten traprenovatie geen grote ingreep. Een expert werkt schoon, secuur en snel. Bovendien is die in de regel al binnen één dag klaar!