Pennen met logo: een slimme investering

0
529
pennen met logo

In de moderne bedrijfswereld zijn relatiegeschenken en kantoorartikelen met logo een essentieel marketinginstrument. Je kan er je merk of bedrijf op een handige manier mee positioneren. Een klassieker als een bedrukte pen blijft dé nummer één in relatiegeschenken. Een slimme investering? Zeker weten!

Groot bereik

Het voornaamste voordeel van een pen als relatiegeschenk is het grote bereik. Een pen wordt in eerste instantie gebruikt door de persoon aan wie je ze geeft, maar vergeet niet dat veel meer mensen de pen zien en gebruiken. Wanneer ze bijvoorbeeld op iemand zijn desk of in een meeting room ligt en wordt uitgeleend. Een pen wordt ook vaak onbewust doorgegeven. Reken er dus op dat die ene pen die jij geeft of verstuurt, door de handen van velen gaat.

Langdurige exposure

Een relatiegeschenk als een pen is een kosteneffectief marketinginstrument. Het wordt meestal dagelijks gebruikt en doet dienst als visuele en blijvende herinnering aan je onderneming. Je bedrijfsnaam of merk krijgt op die manier veel visuele aandacht en fungeert als indirecte en subtiele reclame. Hoe meer exposure, hoe waarschijnlijker het zal zijn dat je relatie je diensten of producten zal aanprijzen aan derden. Pennen bedrukken is dus een goede manier om aan mond-tot-mondreclame te doen.

Goedkoop

Als beginnend ondernemer of als bedrijfsleider van een KMO beschik je misschien niet over het allergrootste budget inzake relatiegeschenken. Naast de gratis reclame die je met een pen kan maken, is het kostenplaatje ook mooi meegenomen. Het laten bedrukken van pennen met logo is niet duur. Bovendien wordt de stukprijs goedkoper naarmate je meer pennen afneemt.

Diversiteit

Wil je een relatiegeschenk dat helemaal past bij jouw onderneming? Dan heb je meer dan keuze genoeg uit verschillende stijlen, kleuren, designs en maten. Ook het type pen kies je zelf: een vulpen, een traditionele balpen, een touch pen voor iPad, een budgetpen of net een luxepen! Je kan kiezen voor een pen in dezelfde huisstijl als je bedrijf, je logo, eventueel je baseline … Zo kan je je relaties een uniek geschenk geven dat helemaal in lijn ligt met jouw onderneming.

Praktisch

Iedereen krijgt graag een pen. Het is dan ook een praktisch en handig gebruiksvoorwerp. Want hoewel we tegenwoordig alles digitaal doen, wordt er nog veel geschreven met pen en papier. Schrijven met pen en papier stimuleert bovendien de creativiteit en is ideaal om bijvoorbeeld te brainstormen over een tekst. Een gekleurde pen activeert bovendien het creatieve deel in je brein. Denk daar maar over na bij het samenstellen van je pen!