Een minimalistische badkamer inrichten

0
328

De minimalistische stijl is erg populair voor het interieur. Het geeft rust. Omdat je de badkamer meer dan ooit gebruikt, omdat het een ontspanningsruimte is, past de minimalistische stijl hier dus ook heel goed. Het is fijn om op een plek te zijn die lekker strak is ingericht, waardoor dus ook niets je kan storen. Hoe je dat doet, is natuurlijk nog wel een punt van aandacht. Dit hoeft geen probleem te zijn, want wij gaan je daarbij helpen. In dit artikel leer je meer.

Kiezen voor wit

Wat je misschien opvalt wanneer je kijkt naar minimalisme in de badkamer, is dat er veel wit wordt gebruikt. Dit is ook niet voor niets. Buiten dat het mooi strak staat, geeft wit ook een gevoel van ruimte. Dit kan je juist in een wat kleinere ruimte zoals de badkamer dus wel goed gebruiken. Bedenk je overigens wel dat het niet alleen maar wit hoeft te zijn. Minimalisme kan ook heel goed samengaan met andere kleuren. Wel is het vaak slim om voor monotoon te gaan. Dit past net wat beter bij de minimalistische look.

Oppassen met accessoires

Hoewel je natuurlijk accessoires nodig hebt in je badkamer, is het wel slim om goed na te denken over wat je nu eigenlijk wel en niet nodig hebt. Dit is natuurlijk ook de kern van minimalisme. Het gaat niet om zo min mogelijk, het gaat alleen om het hoognodige. De items die je nodig hebt geef je een mooie vaste plek. Alles wat geen echte functie heeft, laat je dus gewoon achterwege. Je zal merken dat je op die manier ook voor veel meer rust in je badkamer kan zorgen. Het is wel heel aantrekkelijk om te weten dat je op deze manier een groot verschil kan maken met een kleine ingreep.

Omgaan met badkamermeubels

Hoe ga je eigenlijk om met de badkamermeubels in een minimalistische badkamer? In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om voor de strakke vormen te kiezen. Het is belangrijk om het allemaal niet te sierlijk te maken. Zorg dat het lekker strak en recht is. De kastjes en deurtjes bevatten geen decoratie en als het even kan ook geen grepen. Op die manier zorg je voor de juiste look. De afwerking is bij voorkeur hoogglans. Overigens kan er wel een spiegel bij, maar ook die moet strak en recht van vorm zijn.

Ook voor andere ruimtes

Hoewel het natuurlijk wel om andere items en meubels gaat, is het wel zo dat je deze manier van werken ook op andere ruimtes in huis kan toepassen. Wanneer je op zoek bent naar een mooie manier om een minimalistische slaapkamer in te richten, hanteer dan dezelfde regels zoals je die voor de badkamer hebt gehanteerd. Je zal merken dat het dan een stuk gemakkelijker wordt om er een mooi geheel van te maken. Het is wel heel fijn om te weten dat alle ruimtes mooi minimalistisch ingericht kunnen worden. Het helpt je om er meer van te genieten.