Lekker naar Lille op vakantie gaan?

0
338

Wil je eens een leuke stedentrip maken die gemakkelijk te verzorgen is? Dan is de keuze wel heel gemakkelijk. Dan kies je namelijk voor een trip naar Lille. Of je nu met de trein of de auto gaat, je bent er zo. En het leukste van alles is ook nog eens dat je er van alles kan vinden. Zo is het dus ook voor iedereen een leuke plek om naartoe te gaan. Lekker genieten van cultuur of gastronomie kan je hier op elk moment van de dag. Daarnaast is er van alles te doen en te beleven.

Eindeloos veel winkels

Het leuke aan Lille is dat het nog één van die steden is met een klassieke binnenstad vol winkels. Waar je dit in Nederland en België minder en minder ziet, is het in Lille allemaal nog springlevend. Bovendien is dit een hele oude stad. De mooie klassieke gevels van de binnenstad zijn dan ook meer dan de moeite waard om eens te gaan bekijken. Het is leuk om lekker op een terrasje te gaan zitten en gewoon te kijken wat er allemaal nog te beleven is. Kleding en accessoires kopen is hier zelfs met een klein budget mogelijk.

Lekker eten en drinken

Het is ook goed mogelijk om lekker te eten en drinken in Lille. In de eerste plaats denk je dan natuurlijk aan een lekker wijntje, al kan je hier ook in de cafés terecht voor allerlei bijzondere bieren. Het fijne is dan dat je ook de juiste gerechten erbij kan vinden om lekker te eten. Er is bijvoorbeeld veel vis, maar er is ook ruimte voor lekkere zoetigheden. Het leuke aan Lille is toch wel dat je vooral ook lekker kan genieten van die typische brasseriesfeer. Dat maakt de beleving alleen maar leuker.

De cultuur van Lille

Ook niet onbelangrijk is dat er in Lille ook veel te vinden is op het gebied van kunst en cultuur. De stad zelf is natuurlijk goed bewaard gebleven door de eeuwen heen, dus dat is op zich al de moeite van het bezoek waard. Je kan daarnaast naar leuke musea. Zo vind je er het Museum palais de beux-arts. Ook kan je stadstochten ondernemen met de bus of met de fietstaxie. Het is ook leuk om het oude beursplein te bezoeken en daar de boekenmarkt te bekijken. In alle opzichten is er dus voldoende te beleven.

Gemakkelijk een onderkomen boeken

Eén ding is wel belangrijk om goed te begrijpen. Lille is geen onontdekte parel. De meeste mensen weten wel dat je hier leuke tijden kan beleven als je een citytrip onderneemt. Dat betekent dat het op sommige momenten best druk kan zijn. Aan de andere kant is het echter ook zo dat er dus wel voldoende onderkomens zijn die je kan boeken. Er is eigenlijk altijd wel een goed hotel, een B&B of een particulier huis dat je kan huren. Zo kan je er dus ook echt zeker van zijn dat je de leukste tijden zal beleven in de stad.