Een inloopdouche of een douchecabine kiezen?

0
362

Ben je de badkamer aan het verbouwen en bekijk je nu of je beter af bent met een inloopdouche of een douchecabine? Dan is het belangrijk om te bekijken wat de verschillen en overeenkomsten zijn. vervolgens kan je aan de hand daarvan dan bepalen wat voor jou de beste optie is. Het is natuurlijk belangrijk dat je je er goed in voelt, maar het is ook belangrijk dat je er op een goede manier praktisch gebruik van kan maken. Alles wat je moet weten is hier te vinden zodat je direct kan kiezen.

Een goed gevoel

Hoewel de praktische kant heel belangrijk is, kijk je toch eerst naar hoe het eruit ziet. Het is wel zo fijn wanneer de badkamer helemaal past bij jouw smaak. Je hebt een bepaald idee bij hoe de badkamer eruit moet komen te zien. Daar zie je dus ook al je inloopdouche of douchecabine bij. Dat maakt het dus ook alleen maar gemakkelijker om de juiste keuze te maken. Het is dus in de eerste plaats goed om eens te bekijken wat jij nu eigenlijk wil. Vervolgens kan je dan de voor- en nadelen naast elkaar leggen.

Wat zijn de verschillen?

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de inloopdouche en de douchecabine. In de eerste plaats ziet het er heel anders uit. De inloopdouche gaat echt op in de ruimte. Dat betekent dat je bijvoorbeeld met een kleine badkamer toch een ruimtelijk look kunt realiseren. Dat maakt het dus alvast een stuk aantrekkelijker. Aan de andere kant maakt de cabine het iets gemakkelijker om de rest van de ruimte goed droog te houden. Je sluit je wel wat meer af van de badkamer. Met het oog op de privacy van het douchen is dat ook interessant.

De afmetingen

Een ander belangrijk verschil tussen de inloopdouche en de douchecabine is dat je meer mogelijkheden hebt met de afmetingen. Voor de douchecabine ligt natuurlijk al vast hoeveel ruimte je ervoor nodig het. De inloopdouche geeft je juist weer meer mogelijkheden om te variëren. Daardoor kan je dus net wat meer, of net wat minder doucheruimte reserveren. Dit kan heel aantrekkelijk zijn. Al hangt dit natuurlijk vooral ook af van de omvang van de badkamer. Het is daarom dus altijd slim om goed te meten wat er nu precies wel en niet mogelijk is als het gaat om een douche.

Geen vaste vorm

Er is ook een belangrijke overeenkomst tussen de inloopdouche en de douchecabine. Je zit namelijk nooit vast aan een bepaalde vorm. Voor een inloopdouche is dit natuurlijk logisch. Voor de douchecabine lijkt dit minder vanzelfsprekend. Veel consumenten vergissen zich in de hoeveelheid mogelijkheden die er ligt met deze ruimtes. Zo kan je voor een vierkante of rechthoekige cabine kiezen, maar zijn er net zo goed ronde vormen mogelijk. In alle opzichten is het dus goed mogelijk om precies de douche te vinden die bij jou en jouw badkamer past. Zo kan je er dus ook altijd optimaal van genieten bij iedere douchebeurt.