Populaire Battle Royal spel PUBG is nu gratis

0
664

Een paar jaar terug zijn Battle Royal spellen zoals Fortnite ineens enorm populair geworden. Tussen al die spellen zat ook PUBG, Player Unknown Battlegrounds. PUBG was een van de populairste spellen en heeft ook altijd die populariteit vast weten te houden. De makers van het spel hebben in de afgelopen maanden aangekondigd dat zij willen werken aan een vervolg op hun spel, PUBG 2. Om meer mensen geïnteresseerd te krijgen in hun nieuwe spel en om dit verder te promoten, hebben zij het spel PUBG nu officieel gratis gemaakt. Maar wat is PUBG nou precies en wat maakt het zo leuk?

De populariteit van Battle Royale

Veel mensen weten ondertussen wel wat een Battle Royale is; het is een wedstrijd waarbij veel mensen, ieder voor zichzelf, met elkaar de strijd aan gaan tot er nog maar één iemand over is. Spellen in deze stijl zijn populairder geworden door de succesvolle boeken- en filmserie “ The Hunger Games”, maar voornamelijk de laatste paar jaar zijn ze opgeblazen als een van de populairste genres van schietspellen. PUBG heeft naast deze klassieke Battle Royale modus ook opties om in teams te spelen. Zo kun je met teams van maximaal 4 man samen spelen, tegen andere teams. Door in team te spelen heb je natuurlijk ook het voordeel dat je elkaar kunt helpen en elkaar kunt oppakken als iemand neergeschoten wordt. Dit voordeel geldt ook voor de tegenstanders, dus dat maakt het ook weer lastiger.

Winner Winner Chicken Dinner

Natuurlijk is het doel van het spel om te winnen. In PUBG noemen ze dat een “Chicken dinner” halen. Dit geeft al meteen aan dat de onderliggende toon van het spel niet zo super serieus is. Het spel heeft veel cosmetische variaties waar de spelers uit kunnen kiezen of voor kunnen sparen. Van een spionnenpak tot een groot, opvallend zeekreeften-pak, je kunt vanalles aantrekken om je poppetje er zo gek mogelijk uit te laten zien. Ook zijn er emotes die je kunt ontgrendelen, zoals grappige dansjes die je met je vrienden kan doen. Het spel heeft ook vaak verschillende evenementen waar je aan mee kan doen. Hiermee kun je dan exclusieve outfits ontgrendelen of een andere, coole print voor op je wapens in het spel.

Toegankelijk voor iedereen

Het spel bestaat al een aantal jaar, dus er zijn ook zeker veel mensen die het al lang spelen en dus best goed in het spel zijn geworden. Daardoor kan het misschien voelen alsof het heel lastig wordt om het spel te winnen, maar daar hoef je je echt geen zorgen om te maken. Het spel biedt voor iedereen genoeg kansen om van je tegenstander te winnen, en één welgeplaatst schot kan al genoeg zijn om iemand uit te schakelen.

Als je met vrienden speelt, is het handig dat je elkaar goed kunt verstaan om samen die “Chicken Dinner”s te halen. Discord is een perfect programma om met elkaar samen te gamen. Wil je meer weten over Discord, lees dan dit artikel over wat je er precies mee kan!