Discord: de ins en outs

0
844

Online met mensen werken is altijd makkelijker als je kunt praten met anderen. Vooral tegenwoordig, nu iedereen voornamelijk online werkt, zijn programma’s hiervoor steeds belangrijker. Programma’s zoals Skype en Microsoft Teams zijn hierin erg bekend. Maar sinds een tijd is er een nieuw programma erg aan het groeien; Discord. Maar wat is Discord precies en waarom is het zo populair?

Wat is Discord?

Discord is een spraak-en-chat programma. Het laat mensen elkaar privéberichten sturen, of iemand opbellen. Het ondersteund ook videobellen en schermdelen, twee functionaliteiten die tegenwoordig er veel gebruikt worden. Discord is een programma dat zowel via het internet te gebruiken is, als dat het te downloaden is. Het laat de gebruiker zelf kiezen of ze het programma willen downloaden naar hun persoonlijke computer, of dat ze liever online inloggen in hun account.
Discord is ook op smartphones te gebruiken en te downloaden via de Google Play Store en de App Store. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe smartphone? Lees dan dit artikel!

Discord servers en wat je ermee kan

Naast privégesprekken bied Discord ook het maken van “Servers” aan. Een server is een soort groepsgesprek. Hier kunnen meerdere deelnemers aan meedoen en samenwerken. Een server kan bestaan uit verschillende kanalen. Dit kunnen spraakkanalen zijn, waar je op kunt klikken en bij aan kan sluiten, zowel met als zonder videocamera. Ook kunnen er tekstkanalen zijn, waar je met mensen via berichten kunt praten en dingen bespreken. Met deze kanalen kun je natuurlijk ook onderwerp-specifieke groepen maken, zodat je makkelijk overzicht kan houden over je kanalen.

Ook een nuttige functie van servers zijn “Rollen”. Dit zijn markeringen die je deelnemer-specifiek kan indelen, zodat je ook bij de deelnemer lijst kan zien of een deelnemer een bepaalde functie heeft. Rollen kunnen ook gebruikt worden om bepaalde tekst- en spraakkanalen exclusief te maken. Zo kun je ongewenste deelnemers van de server buiten bepaalde kanalen houden. Wil je graag met een paar man van de server een discussie voeren over een spel dat je speelt? Maak een rol voor de spelers van dat spel, creëer een kanaal voor die specifieke rol en voilà! Een privé gesprek voor meerdere mensen, binnen je favoriete server. Zo kun je ongestoord over jouw favoriete onderwerpen praten, zonder je helemaal af te zonderen van de groep.

Bots

Als laatste kun je op Discord ook gebruik maken van verschillende “Bots”. Dit zijn gebruikers die bestuurd worden door programma’s. Bots zijn heel makkelijk te gebruiken en hoeven vaak slechts uitgenodigd te worden voor een server om toe te voegen. Bots zoals de Rythm-Bot zijn erg populair in de meeste servers. Dit is een Bot die al jouw muziek-aanvragen af kan spelen in het spraakkanaal waar je je bevind. Je hoeft enkel de Bot te vragen of deze een nummer af kan spelen, waarna deze op zoek gaat naar dat nummer op het internet en het afspeelt.

Discord is een online, gratis te gebruiken programma, dus wacht niet langer en probeer het nu zelf,