De voordelen van podcast luisteren

0
702

Inmiddels is het fenomeen podcast al een paar jaar in ons leven en dit is je waarschijnlijk niet ontgaan. Het is een medium waarbij je audio-uitzendingen op jouw eigen tijdstip kan luisterne. Je hebt hier ook series in met verschillende afleveringen. Denk bijvoorbeeld aan een luisterboek, maar dan niet over een boek maar meer algemene onderwerpen. Het kan over van alles gaan, dat maakt het juist ook zo leuk. Er zitten een paar voordelen aan het luisteren van podcasts, daarover lees je hieronder meer!

De mogelijkheden zijn eindeloos

Zoals een luisterboek alleen het boek laat horen, kan een podcast over alles gaan. Hierdoor kan je eigenlijk wel over elke hobby of over elk onderwerp een podcast vinden, wat het dan ook echt interessant maakt. Er staan over zo ontzettend veel onderwerpen podcasts online, waardoor je je hierin echt kan gaan verdiepen. Denk niet aan een uurtje luisteren naar jouw favoriete onderwerp, maar aan uren luisterplezier. Als je er ook nog eens voor open staat om een andere taal dan Nederlands te luisteren, bijvoorbeeld in het Engels, dan gaat er nog een hele wereld voor je open.

Ondanks dat het zo breed is, zijn er ook mogelijkheden waarbij je niet hoeft te kiezen. Zo heb je ook podcasts die van alles bespreken, waardoor je zelf geen keuze hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan Man Man Man de Podcasts, waarbij drie radio-dj’s het gaan hebben over hoe mannelijk ze zijn. dit is een luchtige podcasts met humoristische insteek. Je luistert zo wat afleveringen weg! Daarnaast heb je ook nieuwspodcasts waarbij je in een niet al te lange tijd – meestal zo’n twintig minuten – wordt meegenomen in het nieuws van de dag. Zo ben je meteen op de hoogte!

Het luisteren kan altijd

Je hoeft geen rekening te houden dat je voor de tv moet gaan zitten of je laptop open moet klappen, het kan namelijk overal en altijd. Je moet dan wel een device bij de hand hebben, dit kan ook simpelweg je telefoon zijn. je kan het aanzetten als je gaat fietsen of wandelen, maar ook wanneer je thuis aan het opruimen bent. Het voordeel is dus namelijk dat het alleen luisteren is en dat je er niet perse voor hoeft te gaan zitten. Onderweg of thuis, je kan er op elk moment van genieten.

Het inspireert

Het luisteren naar muziek of het kijken van een film kan inspirerend werken, maar het luisteren van een podcast ook. Wellicht zet het je aan het denken en kom je tot nieuwe inzichten, dat zou toch wel heel erg fijn zijn. Je kan er dingen van opsteken en van leren en dat is dan ook wel de kracht van de podcast.

Toch wat meer fan van muziek luisteren? Lees dan dit artikel over Spotify en wie weet klik je dan ook het kopje ‘podcast’ aan uit nieuwsgierigheid!