Ontdek Europa met een vrachtwagen

0
790

Als je over de snelweg rijdt zie je ze altijd wel rijden: vrachtwagens. Dag in, dag uit, rijden zij over de wegen naar hun bestemmingen om de vracht te krijgen waar het terecht moet komen. Maar hoe is het om als vrachtwagenchauffeur zo heel Europa door te moeten reizen? Euro Truck Simulator is een spel waarin je precies dat kunt ervaren. Start als een vrachtwagen chauffeur en groei tot een van de grootste transportbedrijven van Europa! Maar hoe werkt Euro Truck Simulator nou? Hoe kun je het spelen? Dat en meer, lees je hier.

Hoe je het speelt

Euro Truck Simulator is een computerspel. Omdat je een vrachtwagen bestuurd zijn is een stuur een belangrijk onderdeel. Voor computers zijn er sturen te koop. Dit is dan een stuur dat je aansluit op je computer met een kabel, waardoor je makkelijk racespellen of spellen als Euro Truck Simulator kunt spelen. Deze sturen zijn vaak wel wat prijzig, dus ook al zijn ze handig, zijn ze zeker geen vereiste. Verder kun je gewoon met je toetsenbord en muis spelen, of met een Xbox of Playstation controller. Je kunt het dus na het installeren meteen spelen, zonder extra dingen te kopen.

Reis door Europa

Euro Truck Simulator laat je door heel Europa rijden, van stad naar stad. Onderweg moet je je wel aan de verkeersregels houden, natuurlijk. Zo moet je je houden aan maximumsnelheden, opletten om omstanders, voorrang verlenen en meer. Zo kan het zijn dat je misschien een boete krijgt voor te hard rijden, of tegen een auto botst. Deze dingen kosten je geld en kunnen misschien ook ervoor zorgen dat je minder geld voor je opdrachten krijgt. Je doel is om je vracht zo veilig en onbeschadigd mogelijk naar de eindbestemming te krijgen. Ook moet je natuurlijk op de tijd letten, want als bestuurder kun je niet zonder te slapen blijven rijden. Ook moet je opletten dat je benzine niet op raakt. Je wil niet midden op de snelweg ineens met een lege tank staan. Slapen en tanken kan op verschillende plekken, van tankstations naast de snelweg, tot motels in een dorpje. Misschien moet je vanuit Duitsland naar Engeland reizen, dan moet je dus de trein of boot nemen om daarheen te komen. Hoe dan ook, het bedrijf rekent op jou dat jij het gedaan krijgt.

Groei als ondernemer

Zodra je meer geld hebt verdiend met opdrachten uitvoeren voor andere bedrijven, is het tijd je eigen vrachtwagen te kopen. Meestal kun je er een lenen van het bedrijf zelf, maar het fijnste is natuurlijk om altijd in dezelfde vrachtwagen te rijden. Kies uit tientallen verschillende modellen van vrachtwagens welke jij het mooiste vind. Zodra je eenmaal je eigen vrachtwagens hebt kun je langzaam jouw bedrijfje groeien tot het grootste bedrijf van Europa!

Zo lang reizen alleen is natuurlijk niet altijd even leuk. Soms is het leuker om met je vrienden te kunnen bellen, bijvoorbeeld via Discord. Discord is een van de populairste online chat- en praatprogramma’s van deze tijd. Lees er in dit artikel meer over!