Tips om geld te besparen op vakantie

0
962
blog placeholder

Op vakantie gaan hoor je te doen zonder zorgen of stress. En laat geldproblemen nou net een van de vaakst genoemde oorzaken van stress zijn. Naast het feit dat minder geldzorgen kan leiden tot minder stress, is geld besparen op zichzelf ook heel fijn. Als je niet goed oplet kunnen de kosten namelijk met flinke snelheid omhoog schieten op vakantie. Voor veel mensen is de vakantie ook een hoge uitgave en past het soms nog meer net in hun budget. Om aan het einde van je vakantie toch nog geld over te houden, worden er in dit artikel verschillende tips gegeven.

Tip 1: boek op tijd en op het juiste moment

Het is verstandig om bepaalde apps en websites in de gaten te houden, die jou kunnen helpen met een goedkope vakantie te boeken. Bij sommige apps krijg je een melding als de prijs van het ticket daalt of stijgt. Een veelgebruikte app is Skyscanner. Ook met deze app kun je meldingen inschakelen. Een andere tip voor tijdens het boeken is om incognito te zoeken. Dit komt doordat prijzen vaak stijgen als je meerdere keren naar dezelfde vlucht hebt gezocht. Een erg handige en makkelijke tip dus.

Tip 2: regel de beste accommodatie

Wist je dat het mogelijk is om gratis te overnachten? Sommige mensen bieden een beschikbare slaapplek gratis aan. Via de app Couchsurfing kun je in contact komen met deze personen. Daarnaast kun je ook op een huis passen. De eigenaars van deze huizen zijn meestal voor langere tijd weg en vinden het onprettig dat hun huis onbewaakt achterblijft. Je kunt natuurlijk ook voor een goedkope prijs ergens overnachten. Dan moet je vooral denken aan hostels met gedeelde kamers, bijvoorbeeld een gedeelde slaapkamer of een gedeelde badkamer. En als laatste een AirBnb. Met een AirBnb kun je voor een zachte prijs een heel appartement krijgen voor een weekje.

Tip 3: let op eten en drinken

Uiteten gaan in een luxe restaurant is heerlijk en gezellig, maar de kosten ervan kunnen héél snel oplopen. Om die schade te voorkomen, kun je goed op het eten en drinken letten tijdens de vakantie. Een tip, die niet alleen voor op vakantie geldt maar ook in huis, is om zelf aan de slag te gaan. Koop goedkope ingrediënten bij de lokale markt, zoek een lekker gerecht uit en kook het. Bij uitjes kun je ook je eigen lunch meenemen. Zo kom je niet plots voor extra kosten staan. In sommige landen is het ook mogelijk om street food te halen. Dit is vaak goedkoper en verser. Bovendien kun je op weinig andere manieren direct contact maken met de cultuur van het land!

Tip 4: besparen op de activiteiten

Als het mogelijk is kun je van tevoren zoeken naar kortingspassen. Deze passen kunnen je een behoorlijk bedrag besparen. Daarnaast is het vaak voordeliger om vooraf een ticket te boeken, als dit mogelijk is doe het dan ook. Toch hoeft een activiteit niet altijd geld te kosten. Er zijn genoeg activiteiten die gratis zijn. Denk aan een wandeling door de bergen, een bezoekje brengen aan de markt, een kerk bezoeken, contact maken met de lokale bevolking of je kunt op het strand lekker gaan zonnen en zwemmen. Maar dat laatste kan natuurlijk ook in Nederland in de zomer en dat is zonder de overige kosten nog het voordeligst ook!